Schaatspeloton.nl - Nieuws - Team Stressless treedt toe tot Top Divisie

Team Stressless treedt toe tot Top Divisie

geplaatst vrijdag 19 december 2014 om 15:36:05 op Schaatspeloton.nl

Karlo Timmerman was namens Team Stressless dit seizoen al goed voor vier overwinningen.

Karlo Timmerman was namens Team Stressless dit seizoen al goed voor vier overwinningen. (bron: Schaatspeloton.nl)

Vanaf dit weekend zal het internationale schaatsteam Stressless actief zijn in de Top Divisie van het marathonschaatsen. De ploeg maakt op haar website bekend een licentie te hebben bemachtigd. Karlo Timmerman, die seizoen al goed voor 4 overwinningen in de Eerste Divisie maakt aan de zijde van de Let Haralds Silovs, de Duitser Alexej Baumgärtner en de Belgische broers Bart en Maarten Swings zo zijn rentree op het hoogste niveau.

Manager/coach Bart Veldkamp: "Dit is een mooie stap voorwaarts voor ons team, dat gelooft in een multidisciplinaire aanpak. Het idee was om met ingang van komend seizoen een marathonploeg op te zetten, maar omdat de dit seizoen teruggekeerde Karlo Timmerman grote stappen voorwaarts zet en wij van de KNSB de kans krijgen om per direct in te stromen op het hoogste niveau, is het moment nu daar."

Bart Swings (België), Karlo Timmerman (Nederland), Haralds Silovs (Letland) en Alexej Baumgärtner (Duitsland) vormen vanaf de start van dit seizoen het internationale schaatsteam Team Stressless. Na twee jaar afwezigheid in het peloton heeft Karlo Timmerman zich vanaf de seizoensstart gericht op het marathonschaatsen. Hij won al vier wedstrijden in de Eerste Divisie en mag dus nu in de Top Divisie laten zien wat hij waard is. Speciaal voor de marathon heeft Team Stresless zich versterkt met Maarten Swings, de broer van Bart Swings. Coach Rutger Tijssen: "Op termijn wil Team Stressless óók in het marathonschaatsen om de prijzen mee gaan doen."

Karlo Timmerman reageert verheugd op de totstandkoming van het marathonteam. "Dit is fantastisch nieuws. Voor mij persoonlijk betekent dit dat ik weer een stap kan maken in mijn niveau. Vanaf komend seizoen verwacht ik ook echt weer voor de winst te kunnen gaan."

Bekijk ook:

Alexej Baumgärtner
Maarten Swings
Haralds Silovs
Bart Swings
Karlo Timmerman