Schaatspeloton.nl - Nieuws - Hoofdwond en hersenschudding Robert Gaasenbeek na gestaakte 6-Banenwedstrijd

Hoofdwond en hersenschudding Robert Gaasenbeek na gestaakte 6-Banenwedstrijd

geplaatst donderdag 18 december 2014 om 11:54:49 op Schaatspeloton.nl

Master Robert Gaasenbeek heeft woensdagavond in een val tijdens de achtste wedstrijd in het 6-Banentoernooi een hoofdwond en hersenschudding opgelopen. Gaasenbeek en Ed Portegijs kwamen in de finale ernstig ten val, waarna de jury in overleg met de rijders besloot de wedstrijd definitief te staken. Arnold Gaasenbeek, Arno van der Veen, Jan Hubert en Arjan Bakker die op het moment van staking een ronde voorsprong op het peloton hadden kregen wel de bijbehorende 5 punten toegekend.

Robert Gaasenbeek, de nummer 2 van het klassement achter broer Arnold, kwam bij de voorlaatste ronde van het peloton ten val samen met Ed Portegijs. Zo meldt schaatser Haijo van der Werf. "Toen het peloton op de finish afstormden om de bel te krijgen stond de jury al op het ijs om de wedstrijd te neutraliseren en zagen we twee man op het ijs liggen. Dat bleken later Robert Gaasenbeek en Ed Portegijs te zijn. Het zag er niet goed uit, veel bloed. Robert moest met een brancard van het ijs gehaald worden met een hoofdwond en het gezicht van Ed lag aan de voorkant helemaal open. Achteraf bleek dat beide rijders bij het weer opstaan door het voortstormende peloton tegen het ijs waren gereden."

Na het ongeval heeft de jury in overleg met de rijders besloten de wedstrijd definitief te staken. Robert Gaasenbeek is na het ongeluk in het AMC behandeld waar een fikse hoofdwond en een hersenschudding werd geconstateerd. Naar verwachting is hij enkele weken uit de running. Vraag is dus of Gaasenbeek zijn Nederlandse titel 4 januari kan verdedigen. "Ed heb ik gisteren nog in de kleedkamer gesproken en dat zag er allemaal redelijk uit maar hij ging toch even voor controle naar de eerste hulp in Alkmaar." Aldus Van der Werf in zijn verslag.

Bekijk ook:

Jaap Smit en Eva Buurman winnen in 6-Banentoernooi (17 december 2014)