Schaatspeloton.nl - Nieuws - Winst Almarella, Provencher en Larouche in Québec

Winst Almarella, Provencher en Larouche in Québec

geplaatst maandag 1 december 2014 om 23:21:50 op Schaatspeloton.nl

De in Canada woonachtige Mexicaan Sergio Almarella en de Canadese schaatssters Geneviève Provencher en Guylaine Larouche zijn afgelopen weekend de winnaars geworden van de Marathon de Québec. Op de Glace Gaétan-Boucher Oval wonnen Almarella en Provencher zaterdag de marathon over 25 kilometer. De Mexicaan herhaalde dat ook op zondag bij de 1-uursrace die bij de vrouwen gewonnen werd door Larouche. De Marathon de Québec is de traditionele opening van het marathonschaatsseizoen in Noord-Amerika.

Op de 25 kilometer wedstrijd won Almeralla met ruime voorsprong op de Amerikaan Martin Haire en de Canadees Randy Plett die twee en drie werden. Provencher besliste op de zaterdag de strijd met Larouche in haar voordeel, de Canadese Sue Steckle moest achter het tweetal genoegen nemen met de derde plaats.

De zondagse 1-uurswedstrijd werd dus ook gewonnen door Almeralla die 1 ronde meer aflegde dan Réjean Blais en Nathan Feinberg die op de tweede en derde plaats eindigde. Larouche schaatste bij de vrouwen 1 ronde meer weg dan de Amerikaanse Kathy Feinberg, Feinberg's landgenote Sandy Ramer finishte als derde.

De Marathon de Québec is het eerste wedstrijdweekend van de Noord-Amerikaanse marathonschaatscompetitie, de MSI Series. Deze competitie kent komend weekend haar derde en vierde wedstrijd op de Olympische ijsbaan van Lake Placid (New York). Daarna reist het peloton nog langs Portland (Ontario), Newport (Vermont), Milwaukee (Wisconsin) om 1 maart de finale te beleven in Lake Placid.