Schaatspeloton.nl - Nieuws - Koppel Van Boxel/Valent wint 40e Waterman Trofee

Koppel Van Boxel/Valent wint 40e Waterman Trofee

geplaatst maandag 1 december 2014 om 22:30:52 op Schaatspeloton.nl

Max van Boxel was eerder op de dag ook al goed voor een negende plaats in de Openingswedstrijd Flevonice.

Max van Boxel was eerder op de dag ook al goed voor een negende plaats in de Openingswedstrijd Flevonice. (bron: Schaatspeloton.nl)

Zondagavond hebben Max van Boxel en Erik Valent (Team Haven Amsterdam) de 40e editie van de Waterman Trofee op hun naam geschreven. Van Boxel/Valent waren in de afsluitende koppelkoers van het jaarlijkse omnium sneller dan de gebroeders Andres en Charly Landman (Payroll Group) en het koppel Sjoerd Brandt/Kees Hooft. Het koppel Luis Veen/Kevin Regelink (Mannen met goesting) vielen in de finale en moesten opgeven.

Veen/Regelink wonnen het eerste onderdeel van de avond, de afvalkoers, voor Lars Hoogenboom/Heleen van Vliet (ACE Team) en Landman/Landman. Het koppel Marianne van Leeuwen/Stan Nelissen won het tweede onderdeel van de avond, de puntenkoers, voor Anna en Jan Lof en Koen de Best en Wouter van der Harst. Hiermee gingen Van Leeuwen/Nelissen als de nummers 1 de finale in, waar ze uiteindelijk genoegen moesten nemen met de vierde plaats. Veen/Regelink dat als de nummers 2 de afsluitende koppelkoers in viel letterlijk weg toen ze zo'n 10 ronden voor het eind ten val kwamen en de wedstrijd niet konden voortzetten. Van Boxel/Valent gingen als zesde de finale in maar konden de jubilerende prijs na afloop ophalen. Zij hadden Landman/Landman en Brandt/Hooft geklopt.

Bekijk ook:

Uitslag