Schaatspeloton.nl - Nieuws - Aggie Walsma verrassende winnares Sjoerd Huisman Bokaal

Aggie Walsma verrassende winnares Sjoerd Huisman Bokaal

geplaatst zaterdag 22 november 2014 om 20:07:56 op Schaatspeloton.nl

Een verbouwereerde Aggie Walsma slaat de handen ten hemel, ze heeft zojuist haar eerste landelijke marathon gewonnen. Achter haar waren de sprinters te laat.

Een verbouwereerde Aggie Walsma slaat de handen ten hemel, ze heeft zojuist haar eerste landelijke marathon gewonnen. Achter haar waren de sprinters te laat. (bron: Schaatspeloton.nl)

De eerste Sjoerd Huisman Bokaal is in Hoorn verrassend gewonnen door Aggie Walsma (Gardena Schaatsteam). De Friezin kwam solo aan nadat ze in de finale met Iris van der Stelt (MKBasics.nl) en Anneke Peters (Koga Schaatsteam) uit het peloton was ontsnapt. Van der Stelt legde beslag op de tweede plaats, Mariska Huisman (Haardhout.com) won de sprint van het peloton dat net op de streep Peters bijhaalde.

Het verhaal van de dames in Hoorn was er toch vooral een van drie slim koersende aanvallers die het peloton in de slotfase verschalkten. Hiermee het publiek met een verrassende winnares achterlatend. Een winnares die er de laatste weken misschien niet echt aan zat te komen, maar zeker haar neus aan het venster duwde. Afgelopen donderdag was ze in Dronten al goed voor een vierde plaats, na mee te zitten met de juiste ontsnapping. Dit gebeurde Aggie Walsma in Hoorn weer. Samen met Iris van der Stelt en Anneke Peters profiteerden ze optimaal van een net stilvallend peloton om snel een voorsprong te pakken in de beslissende fase van de wedstrijd. Het peloton schoot niet snel genoeg meer in gang om het drietal te achterhalen. Met het ingaan van de laatste ronde had Walsma de kop gepakt om daarmee snel haar medevluchters te lossen. Solo kwam de verbouwereerde Friezin juichend over de streep. Ze had haar eerste overwinning behaald en was daarmee ook meteen de eerste winnares van de Sjoerd Huisman Bokaal. Achter Walsma greep Van der Stelt opnieuw naast haar eerste zege. Voor de schaatsster uit Numansdorp was er voor de derde maal in haar carrière een podiumplaats. Mariska Huisman won de sprint van het peloton, dat in de laatste meters Peters nog had bijgehaald, en mocht zo als derde naar het podium waar ze ook meteen een nieuwe Oranje leiderstrui in ontvangst mocht nemen.

Bekijk ook:

Uitslag