Schaatspeloton.nl - Nieuws - Evert Hoolwerf snelt naar winst in Heideman Bokaal

Evert Hoolwerf snelt naar winst in Heideman Bokaal

geplaatst donderdag 20 november 2014 om 22:15:06 op Schaatspeloton.nl

(bron: Schaatspeloton.nl)

De eerste editie van de Heideman Bokaal is in Dronten gewonnen door Evert Hoolwerf (Team Tjolk). De 19-jarige Eemdijker was na 125 ronden het snelst in de eindsprint van een kopgroep van dertien met een ronde voorsprong. Voor Hoolwerf was het zijn eerste marathonzege op het hoogste niveau. Thom van Beek (Team Van Werven) en Fabio Francolini (Schaatsteam Bouw & Techniek) legde beslag op de tweede en derde plaats.

Het publiek werd in de koude Kwintus Nova-schaatshal opgewarmd door een opnieuw aanvallend peloton. In een open wedstrijd ontstond halverwege de wedstrijd een tienmanskopgroep met daarin Schaatsteam Bouw & Techniek met drie en Team Tjolk en Team Van Werven met elk twee man vertegenwoordigd. De groep dubbelde het peloton en daarmee had de wedstrijd in het slot kunnen vallen. Dit gebeurde echter niet. Het was juist de naamgever van de wedstrijd, Jan Maarten Heideman (Team Haven Amsterdam/SKITS), die solo probeerde bij de kopgroep aan te sluiten. Heideman kreeg snel een halve ronde en kon na extra hulp van zijn ploeggenoten zich inderdaad bij het leidende drietal voegen. Daarmee was de finalegroep echter nog niet compleet, ook Marcel van Ham (Okay Fashion & Jeans/Bola) en Eerste Divisierijder Remco Schouten (Groenehartsport.nl) kozen nog succesvol de tegenaanval. Nadat dit tweetal, na hulp van Schouten's ploeggenoot Leander van der Geest (Groenehartsport.nl) ook waren aangesloten was een laatste poging van Willem Hoolwerf jr. (Team Tjolk), Niels Mesu (A-ware/Fonterra), Arnt Jalvingh (Team Selecteq) en Eerste Divisierijder Christoffel Hendriks (Team Haven Amsterdam) niet meer succesvol.

Dertien man mochten in de finale gaan strijden om de zege in de nationale wedstrijd. Timo Verkaaik (Husqvarna/Primagaz) probeerde de sprint te ontlopen, maar de formaties van Van Werven en Bouw & Techniek hielden het bijeen. In de eindsprint herstelde Evert Hoolwerf van de pech zaterdag in Haarlem waar hij door de val van Ingmar Berga wellicht van zijn eerste overwinning werd afgehouden. Die eerste zege kwam er in Dronten wel. Hoolwerf was op de meet sneller dan Thom van Beek en Fabio Francolini die plek twee en drie opeisten.

Bekijk ook:

Uitslag Heren