Schaatspeloton.nl - Nieuws - Kamphuis verliest leiding Regiocompetitie Oost na winst Regiotop

Kamphuis verliest leiding Regiocompetitie Oost na winst Regiotop

geplaatst zondag 16 november 2014 om 20:35:58 op Schaatspeloton.nl

Jennienke Kamphuis

Jennienke Kamphuis (bron: Schaatspeloton.nl)

Jennienke Kamphuis, die zaterdag ide eerste Regiotopwedstrijd won, heeft door haar deelname in Haarlem de leiding in de Leisure World Regio Oostcompetitie verloren. Karin Averink, de nummer twee van het klassement, profiteerde optimaal van de afwezigheid van Kamphuis bij de derde wedstrijd in Dronten en nam de leiding over. Bart Hoolwerf en Kurt van de Nes wonnen allebij hun derde wedstrijd en staan onbedreigd aan de leiding bij respectievelijk de C-rijders en Masters.

Bart Hoolwerf, het jongere broertje van Top Divisierijder Evert Hoolwerf, was in Dronten het snelst van een kopgroep van zes. Twan Zwartjens en Jasper Lammerink werden achter Hoolwerf tweede en derde. In het klassement leidt Bart Hoolwerf na drie zeges voor Jorn Haalboom en Tim Oude Wolcherink. Kurt van de Nes was bij de Masters te snel voor Koeno Mulder en René van der Meulen. Arno Broekhuis en Laurens Achterkamp staan na drie wedstrijden in het klassement tweede en derde achter Van de Nes.

Bij de Dames pakte Karin Averink met haar winst voor Annelinde Kortlever en Thirza Gorkink genoeg punten om Jennienke Kamphuis voorbij te gaan. Kamphuis, die in Dronten dus afwezig was, had de eerste twee wedstrijden gewonnen en staat in het klassement nog op de tweede plaats. Gorkink volgt als derde.