Schaatspeloton.nl - Nieuws - Zuid-Hollandse cupwedstrijden live uitgezonden

Zuid-Hollandse cupwedstrijden live uitgezonden

geplaatst donderdag 6 november 2014 om 23:32:28 op Schaatspeloton.nl

De vierde KPN Marathon Cup aanstaande zaterdag in Den Haag en de tiende cupwedstrijd 14 december in Rotterdam zullen live worden uitgezonden op de website SchaatsmarathonLive.nl. De website is een initiatief van het bedrijf Medialab010 en een groep oud-marathonschaatsers. Dit meldt Marathonschaatservanhetjaar.nl. Het Rotterdamse Medialab010 zal de wedstrijden met drie camera's langs de baan live verslaan. Het initiatief is een proef die de levensvatbaarheid van de uitzending moet uitwijzen.

Marathonschaatservanhetjaar.nl weet te melden dat de initiatiefnemers van de rechtstreekse uitzendingen via het internet vooral het marathonschaatsen meer in de belangstelling willen brengen, een positiever imago bezorgen en zo meer sponsors aantrekken voor die oer-Hollandse sport die nog altijd de ziel van het schaatsen is.

De groep oud-schaatsers en vooral liefhebbers van het marathonschaatsen willen met hun professionele aanpak van het livestreamen ook bij de sportrubrieken van de regionale omroepen meer belangstelling wekken voor marathonschaatsen.

Die zouden zo aan uitstekend beeldmateriaal kunnen komen op het moment dat ze bijvoorbeeld een marathonschaatser uit hun regio zouden willen portretteren.