Schaatspeloton.nl - Nieuws - ONK Masters naar Flevonice, Flevobokaal Masters en regiorijders

ONK Masters naar Flevonice, Flevobokaal Masters en regiorijders

geplaatst donderdag 6 november 2014 om 23:17:27 op Schaatspeloton.nl

Het Open Nederlandse Kampioenschap voor Masters is door de KNSB verplaatst van de Weissensee naar Flevonice. Hiertoe is besloten vanwege een teruglopende belangstelling van Masters voor het ONK. Naast het ONK, dat voor de Masters in verschillende leeftijdscategorieën wordt verreden, zal er op de trajectijsbaan in de Flevopolder. ook opnieuw een competitie om de Flevobokaal worden verreden voor regiodames, C-rijders en Masters.

Het Sectiebestuur verwacht met het verplaatsen van het ONK een nieuwe impuls aan het masterschaatsen voor Dames en Heren te geven. Voor het eerst in de geschiedenis starten de Masters in het kampioenschap in leeftijdscategorieën. Voor de Dames, die voor het eerste een officieel ONK rijden, is dat een algemene 40+-categorie. Voor de Heren zijn dat categorieën tuseen 40 en 49, 50 en 59 en 60+. Het ONK wordt in alle Master categorieën verreden over een afstand van 42 km.

Flevobokaal 
Het ONK Masters maakt deel uit van een geïntegreerd plan, wat het Sectiebestuur samen met Master Skating NederLand, Flevonice en STG Dronten heeft ontwikkelend. In dit plan wordt onder meer een cyclus van wedstrijden op Flevonice voor Heren Masters georganiseerd, wedstrijden voor C-rijders en wedstrijden voor Dames Masters en Regionale Dames. Deze Flevobokaal zullen worden verreden op dinsdagavonden op de baan in Biddinghuizen.

Programma Flevobokaal:
2 december (Masters)
9 december (C-rijders en Dames)
16 december (Masters)
6 januari (Masters)
13 januari (C-rijders en Dames)
3 februari (Masters)
10 februari (C-rijders en Dames)
17 februari (Masters)