Schaatspeloton.nl - Nieuws - Rixt Meijer klopt Lisa van der Geest in tweestrijd KPN Marathon Cup 3

Rixt Meijer klopt Lisa van der Geest in tweestrijd KPN Marathon Cup 3

geplaatst zaterdag 1 november 2014 om 20:38:55 op Schaatspeloton.nl

Rixt Meijer mag juichen, ze heeft zojuist Lisa van der Geest achter haar gelaten na een spannende tweestrijd.

Rixt Meijer mag juichen, ze heeft zojuist Lisa van der Geest achter haar gelaten na een spannende tweestrijd. (bron: Schaatspeloton.nl)

De derde wedstrijd in de KPN Marathon Cup is in Utrecht gewonnen door Rixt Meijer (Palet Schilderwerken) die in een spannende surplacefinale medevluchtster Lisa van der Geest (Haardhout.com) te snel af was. Eerder op de dag waren beide dames nog actief geweest op het NK 3 kilometer. Mariska Huisman (Haarhout.com) won de sprint van het peloton om de derde plaats en bleef klassementsleidster.

De dames begonnen aan de wedstrijd in de domstad met een beterschapswens aan Jane Ravestein. Op een spandoek werd de wens door het peloton de eerste ronde meegedragen. Na dit moment trok de wedstrijd in gang, een wedstrijd die zeker aantrekkelijk was voor het in Utrecht aanwezige publiek. De wedstrijd vormde zich definitief toen een viertal rijdsters de aanval zocht. Birgit Witte (CENNED) en Linda Bouwens (Mobility Service/Okkinga Communicatie) konden toen het er op aan kwam echter het tempo van Lisa van der Geest en Rixt Meijer niet volgen. Meijer en Van der Geest pakte samen een ronde voorsprong toen het rondenbord nog 30 ronden aangaf. Hierna kon geen aanval meer in de buurt van een ronde voorsprong komen en was het duidelijk dat het leidende tweetal onder elkaar kon gaan uitmaken wie de winnares zou worden. In de eindsprint van het peloton liet Mariska Huisman Nederlands Kampioen Foske Tamar van der Wal (Mobility Service/Okkinga Communicatie) en Janneke Ensing (Team Schaats Hart) achter haar en verstevigde zij haar Oranje leiderstrui. Na de pelotonsprint namen Meijer en Van der Geest alle tijd, in een ware surplace probeerde de aanvalsters elkaar de kop op te dringen voor de eindsprint. Pas bij het ingaan van de laatste bocht was het Lisa van der Geest die als eerste aanging. Rixt Meijer pareerde en na een aanraking was Van der Geest na een misslag kansloos. Meijer eiste de zege op en voor Van der Geest was er naast de tweede plaats de troostprijs van de Witte leiderstrui.

Bekijk ook:

Uitslag