Schaatspeloton.nl - Nieuws - Smartcap stelt testhelmen beschikbaar voor marathonschaatsers

Smartcap stelt testhelmen beschikbaar voor marathonschaatsers

geplaatst donderdag 30 oktober 2014 om 14:42:51 op Schaatspeloton.nl

Het bedrijf Smartcap stelt voor 6 ploegen in het marathonschaatsen testhelmen beschikbaar. Eigenaar Martien Pater laat dit weten aan Schaatspeloton.nl. Geïnteresseerde ploegen kunnen zich op info@smartcap.nl melden en als ze snel reageren kan er wellicht in Utrecht al tijdens de derde KPN Marathon Cup door de hele ploeg met de nieuwe hoofdbescherming gereden worden.

"De valpartijen van de afgelopen weken hebben ervoor gezorgd dat de veiligheid op het ijs weer de nodige aandacht heef gekregen. In de "slipstream" van de discussie over snijvaste pakken komt uiteraard ook het fenomeen hoofdbescherming weer op de agenda. De voors en tegens worden - voor de zoveelste keer - breed uitgemeten en een enkele ploeg neemt het besluit om de eerstvolgende mararathonwedstrijd met een helm te gaan schaatsen. Bij de Mass Start is dit geen punt van discussie omdat het daar – net als bij het shorttrack – verplicht is gesteld. Wel een mooi gezicht trouwens, Bob de Jong met een groen ‘potje' zijn hoofd. En laat hij nog winnen ook. Hoe zat het trouwens met de aerodynamica? Natuurlijk moet dit beter kunnen en daarom rijden sommige schaatsers van Team Havens Amsterdam al een tijdje met een helm, die afkomstig is uit het baanwielrennen. De echte doorbraak moet nog komen en die moet je vooral niet willen forceren, zeker niet bij marathonschaatsers!"

"Daarom biedt Smartcap 6 ploegen een testpakket aan om het dragen van een lichtgewicht helm gewoon eens uit te proberen. Deze helm weegt slechts 295 gram en wordt al door veel recreatieve schaatsers met heel veel plezier gedragen. Ik las ergens dat de marathonschaatsers het voorbeeld moeten geven aan de recreanten. Volgens mij was het een quote van Roy Boeve in de Volkskrant van afgelopen maandag. Maar ik denk dat dit al lang een gepassioneerd station is als je kijkt naar de grote aantallen schaatsers, die nu al een of andere vorm van hoofdbescherming dragen. Op de Weissensee minimaal de helft. Is de huidige Smartcap dan de beste onder de helmen? Hij is in ieder geval licht, vervormbaar en flexibel en behoorlijk "impact proof". En dat kan je van een enkele muts of bandana niet zeggen als je met een gangetje van 50 de boarding in duikt. Als je hem niet mooi vindt doe je er een bandana overheen. Deze zijn kant-en-klaar nog in 4 kleuren op voorraad. De opvolger van de huidige Smartcap laat nog even op zich wachten, maar dit is wel een unieke kans om op een zachte manier aan het dragen van een helm te wennen want het gaat er echt van komen. Een e-mail naar info@smartcap.nl is voldoende en dan regelen wij de rest. 2 ploegen per categorie en wie het eerst komt, die het eerst maalt. Makkelijker kunnen we het niet maken. Voor a.s. zaterdag gaat misschien nog lukken, maar dan moet je wel snel zijn. Er is 1 voorwaarde: alle schaatsers uit de ploeg gaan er mee rijden!"