Schaatspeloton.nl - Nieuws - Erik Jan Kooiman met winst in voetsporen vader en moeder

Erik Jan Kooiman met winst in voetsporen vader en moeder

geplaatst zaterdag 25 oktober 2014 om 21:51:18 op Schaatspeloton.nl

(bron: Schaatspeloton.nl)

In Heerenveen is de tweede wedstrijd in de KPN Marathon Cup gewonnen door Erik Jan Kooiman (Team Tjolk). De 28-jarige Zuid-Hollander, die als enige rijder 3 ronden voorsprong pakte op het peloton, treedt met zijn winst op het hoogste niveau in de voetsporen van zijn vader Jan en moeder Ineke Kooiman. De tweede plek was voor Bob de Vries (A-ware/Fonterra), Frank Vreugdenhil (Husqvarna/Primagaz) werd derde.

Net als een week eerder in Amsterdam was het in Heerenveen een wedstrijd van de aanvallers. Meerdere groepjes slaagde er in een ronde voorsprong te pakken. Erik Jan Kooiman was het alertst en sloop drie keer sterk mee daarmee als enige rijder drie ronden voorsprong pakkend op het peloton. Achter de Lekkerkerker ontstond een groep van 11 rijders met 2 ronden voorsprong op het peloton, nog 11 rijders lapten het peloton eenmaal. Hierna werd de wedstrijd gecontroleerd en na de afsprintprocedure van eerst het peloton en toen de tweede achtervolgende groep was het Bob de Vries die de tweede plek opeiste voor Frank Vreugdenhil die in de eindgalop ook nog de strijders van het Schaatsteam Bouw & Techniek, Bart Mol en Bart de Vries achter zich hield. Hierna mocht Erik Jan Kooiman in alle rust het applaus in ontvangst nemen tijdens zijn solo ererondes.

Met de tweede plaats in de daguitslag nam Bob de Vries de Oranje leiderstrui over van zijn teamgenoot Jorrit Bergsma. Robert Post (CRV-Interfarms) zag zich na afloop in het Witte leidertricot.

Bekijk ook:

Uitslag