Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ook familieoverheersing in 6-Banentoernooi

Ook familieoverheersing in 6-Banentoernooi

geplaatst maandag 22 oktober 2007 om 13:38:00 op Schaatspeloton.nl

De eerste regionale marathoncompetitie is weer begonnen. In Haarlem streden de rijders in de C Divisie, bij de Dames en Masters om de eerste dagzege in het 6-Banentoernooi. De eerste zeges gingen naar Simon en Irene Schouten en naar Jan Hubert bij de voormalige Veteranen. Na Elma en Bob de Vries in de KNSB Cup is het 6-Bananentoernooi nu dus ook in familiehanden.

De wedstrijd in de C Divisie was Simon Schouten na 50 ronden de snelste van het peloton. De 16-jarige inwoner van Andijk verwees Cees Dirk Holwerde uit Enkhuizen naar de tweede en Voorhouter Ron Kortekaas (Thermo Electron Corp.) naar de derde plaats.
Bij de Dames was na 30 ronden Irene Schouten het snelst. De 15-jarige zus van Simon Schouten verwees de Amsterdamse Marianne Gerrits naar de tweede plaats. Michelle Buskermolen uit Kudelstaart werd derde.
In de Masterscategorie, de voormalige Veteranen, is het 6-Banentoernooi een van de selectiemogelijkheden voor de Nederlandse Kampioenschappen en de KNSB Cup Finale. In de eerste wedstrijd van het toernooi haalde de eerste jaars Master Jan Hubert de zege. Hij kwam na 50 ronden voor Michiel de Brauw en Jan Oliemans over de meet.

Het 6-Banentoernooi gaat woensdag 7 november verder in Amsterdam. Voor die tijd zal op zaterdag 3 november de Regiocompetitie Zuid en op zondag 4 november de Noord-Oost Competitie van start gaan. Daarmee is het regionale marathonschaatsseizoen dan ook echt in haar volle hevigheid los gebarsten.