Schaatspeloton.nl - Nieuws - Janneke Ensing soleert naar zege in seizoensopening

Janneke Ensing soleert naar zege in seizoensopening

geplaatst zaterdag 18 oktober 2014 om 20:13:12 op Schaatspeloton.nl

Janneke Ensing solo op weg naar de winst in de openingsmarathon van het nieuwe marathonschaatsseizoen.

Janneke Ensing solo op weg naar de winst in de openingsmarathon van het nieuwe marathonschaatsseizoen. (bron: Schaatspeloton.nl)

In Amsterdam heeft Janneke Ensing (Team Schaats Hart) de openingswedstrijd van het marathonschaatsseizoen op haar naam geschreven. Ensing ontsnapte 15 ronden voor het eind uit een kopgroep en sloot met hulp van haar ploeggenoten aan bij het peloton. Mariska Huisman (Haardhout.com) en Francesca Lollobrigida (Steigerplank.com) werden in de sprint van het peloton twee en drie.

Nadat Lisa van der Geest (Haardhout.com) de meeste punten sprokkelde in de tussensprints brak na de tweede sprintserie het peloton in drie groepen. Nadat de voorste twee groepen samen waren gekomen en de kleinste derde groep lapt moest die laatste groep uit koers. De wedstrijd begon toen eigenlijk pas net. Uit het verkleinde peloton ontsnapte opnieuw een groep. Toen deze het peloton weer in het vizier kreeg waagde Janneke Ensing de oversteek. Met hulp van haar ploeggenoten, met als laatste pion Carien Kleibeuker, kwam Ensing dichtbij de staart van het peloton waarna ze zelf de laatste meters dichte. Achter Ensing probeerde Rixt Meijer de sprong ook nog te wagen maar die poging slaagde niet. Op het moment van aansluiten mocht het peloton eigenlijk meteen gaan afsprinten. Die sprint om de tweede plek werd gewonnen door Mariska Huisman voor Francesca Lollobrigida die derde werd. Hierna mocht Ensing het verdiende applaus in ontvangst nemen in een ware ereronden.

Bekijk ook:

Uitslag