Schaatspeloton.nl - Nieuws - Noodoperatie Groeneveld na rugwervelbreuk

Noodoperatie Groeneveld na rugwervelbreuk

geplaatst vrijdag 10 oktober 2014 om 14:00:05 op Schaatspeloton.nl

Christijn Groeneveld was in 2013 de laatste Nederlands Kampioen op natuurijs.

Christijn Groeneveld was in 2013 de laatste Nederlands Kampioen op natuurijs. (bron: Schaatspeloton.nl)

Christijn Groeneveld (Team Van Werven) heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een noodoperatie ondergaan aan een gebroken ruggenwervel. Groeneveld liep de breuk op door een val in volle snelheid tijdens het trainingskamp van zijn. Na de val raakte het ruggenmerg bekneld waardoor de natuurijskampioen zijn benen niet meer kon bewegen. De operatie heeft Groenveld een klein beetje gevoel in zijn benen teruggegeven.

Christijn Groeneveld is met zijn schaatsteam op trainingskamp in het Duitse Inzell. Hij schoof op volle snelheid onderuit en kon zijn benen niet meer bewegen. Hij werd per helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis in Traunstein. Daar werd duidelijk dat een ruggenwervel is gebroken en dat deze het ruggenmerg heeft bekneld, maar niet doorgesneden. Groeneveld kreeg enkele uren na de operatie een klein beetje gevoel in zijn benen terug.

Hij blijft in ieder geval tien dagen in het ziekenhuis. Bij terugkomst in Nederland zal hij nogmaals geopereerd zal worden. In hoeverre hij ooit volledig kan revalideren wordt op zijn vroegst de komende weken duidelijk, maar duurt mogelijk veel langer.

Coach Roy Boeve zag de val gebeuren en heeft Groeneveld vanmorgen in het ziekenhuis gesproken. "Hij was helder en vertelde me dat het enige dat hij wil is weer leren lopen. Over schaatsen heeft hij het gelukkig al niet meer, dat doet er nu even helemaal niet meer toe. De arts sprak al van een wonder dat hij wat gevoel heeft teruggekregen, want zo zag het er gisteren niet uit."