Schaatspeloton.nl - Nieuws - AB Vakwerk presenteert nieuwe Top Divisieploeg

AB Vakwerk presenteert nieuwe Top Divisieploeg

geplaatst zondag 5 oktober 2014 om 21:57:16 op Schaatspeloton.nl

Op woensdag 24 september heeft AB Vakwerk haar kersverse marathonschaatsteam gepresenteerd. Peter Duits, Gerwin Smit, Ruud Aerts, Jan van Loon, Bart van den Berg, Ruben Wieberdink en Mark Horsten zullen deze winter de kleuren van de coöperatieve specialist in arbeidsbemiddeling in Friesland & Noord-Holland dragen. Ruben Wieberdink zal dat doen in de Eerste Divisie, de andere zes in de Top Divisie. Jan Kooiman zal langs het ijs de nieuwe ploeg begeleiden.

Met de sponsoring van een marathon schaatsploeg zet AB Vakwerk zich nog nadrukkelijker op de kaart. AB Vakwerk Schaatsteam debuteert op het hoogste niveau met een ploeg die bestaat uit gevestigde namen en jonge talenten. Het uitzend- en detacheringsbedrijf in Friesland en Noord-Holland was al langere tijd op zoek naar een vorm van sponsoring die de naamsbekendheid nog verder kan vergroten. Uitgangspunt was dat het goed zou aansluiten bij de sfeer en mentaliteit die er bij het bedrijf heerst: nuchter, no-nonsense, mouwen opstropen, coöperatief samenwerken en doorzetten.

Het marathonschaatsen past daar prima bij, aldus AB Vakwerk-directeur Hylke van der Veen. ,,We zijn dan ook erg blij dat we een mooie ploeg kunnen presenteren met Peter Duits, Gerwin Smit, Ruud Aerts, Jan van Loon, Bart van den Berg, Ruben Wieberdink en Mark Horsten." De ploeg die het komende seizoen prominent de naam van AB Vakwerk zal dragen, zal geleid worden door Jan Kooiman. Met zijn indrukwekkende staat van dienst is Kooiman (hij won tijdens zijn loopbaan als marathonschaatser in totaal 31 marathons, was driemaal Nederlands kampioen marathon op kunstijs, eindigde in 1985 en 1986 in de top tien tijdens de Elfstedentochten en won in 1987 en 1993 de alternatieve Elfstedentochten in respectievelijk Finland en Oostenrijk) de aangewezen man om de ploeg met ervaren, talentvolle en jonge schaatsers te coachen en te begeleiden in hun ontwikkeling. Kortom: samenwerken aan groei.