Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ralf Zwitser en Maria Sterk topscoorders in DvG-Trofee

Ralf Zwitser en Maria Sterk topscoorders in DvG-Trofee

geplaatst maandag 22 oktober 2007 om 01:09:00 op Schaatspeloton.nl

Bob en Elma de Vries staan na het eerste dubbele weekend van het seizoen nog steeds aan de leiding van het klassement om de Dick van Gangelen Trofee. Maria Sterk (DSB Bank) behaalde zaterdag in Groningen de volle 8 punten. Bij de Heren haalde Ralf Zwitser (Adformatie/Jobnews) en Joost Juffermans (TNT Express) zondag in Assen beide 5 punten.

Voor de Heren heeft de jury van de Dick van Gangelen Trofee alleen een beoordeling gegeven voor de Essent Cupwedstrijd van zondag. De KNSB Cupwedstrijden op zaterdag tellen vanaf nu niet meer mee voor de Dick van Gangelen Trofee. Dit totdat de dubbele weekenden weer verleden tijd zijn.

Juryrapport: (Juryleden Sandra Zwolle en Lex Cazemier)

Dames (Groningen, zaterdag)
Bij de dames was een grote opkomst wat het een breed peloton maakte. Gelijk vanaf het begin werd er door velen aanvallend gereden wat het een aantrekkelijke wedstrijd maakte. Het weigeren van het elektronische rondebord was voor de dames een lastig obstakel omdat zij vrijwel de hele wedstrijd in het ongewisse waren hoeveel ronden er nog gereden moesten worden. Een aantal keren waren er dames ontsnapt maar de definitieve ontsnapping was toen er nog 19 ronden te gaan waren. Zes dames pakten de leiding en reden uiteindelijk ruim 100 meter voor het peloton uit. In de laatste tien ronden was het peloton

Punten:
5 pnt: Maria Sterk
4 pnt: Elma de Vries
3 pnt: Lieke Splinter
2 pnt: Mireille Reitsma
1 pnt: Karin Maarse

+ extra punten PODIUM:
3 pnt: Maria Sterk
2 pnt: Anniek ter Haar
1 pnt: Lieke Splinter

Heren (Assen, zondag)
De eerste wedstrijd voor de Essent Cup in een nieuwe stijl over 100 ronden, met negen tussensprints en een knip in de wedstrijd na 80 ronden. De eerste 20 marathonschaatsers reden na 80 ronden de finale van 20 ronden. Dit moment van afsprinten na 80 ronden gaf de klassieke beslissing van een kopgroep van drie met de Bob de Vries, Emiel Blauw en Joost Juffermans. De sprinters reageerden te laat na drie puntensprints van drie ronden, waarna de aanvallers steeds meer kansen kregen. Ralf Zwitser koos het vaakst de aanval. Joost Juffermans was sterk vertegenwoordigd in verschillende kopgroepen, ook de beslissende. Sandor Stuut reed sterk een gat dicht naar een vluchtgroep. Wubben reed sterk en had weinig geluk. Rob Hadders viel op door zijn progressie in een kansrijke ontsnapping.

Punten:
5 pnt: Ralf Zwitser
4 pnt: Joost Juffermans
3 pnt: Sandor Stuut
2 pnt: Kurt Wubben
1 pnt: Rob Hadders

+ extra punten PODIUM:
3 pnt: Bob de Vries
2 pnt: Emiel Blauw
1 pnt: Joost Juffermans

Ploegen
Voor het ploegenklassement bij de dames lijkt het een tamelijk eentonige kwestie te worden. De hegemonie van de DSB-dames is totnogtoe eigenlijk onaantastbaar. Zij hebben de regie in het peloton stevig in handen en verder is het voor de volgers Ă–stersund en Landjuweel/ BTN de Haas voornamelijk een kwestie van stuivertje wisselen wie de plaatsen twee en drie bezet.
Bij de heren zijn er inmiddels vijf ploegen, die hun neus aan het venster hebben gedrukt en punten hebben verzameld. DSB, TNT en BAM waren redelijk voorspelbaar, het optreden van Adformatie was in Assen ijzersterk en de Renaults kwamen er opnieuw heel verrassend voor de dag.

Heren:
5 pnt: Adformatie/Jobnews
4 pnt: TNT Express
3 pnt: Equipe Renault

Dames:
5 pnt: DSB Bank
4 pnt: Ă–stersund
3 pnt: Landjuweel/BTN de Haas