Schaatspeloton.nl - Nieuws - Richard van Kempen nieuwe competitieleider

Richard van Kempen nieuwe competitieleider

geplaatst zondag 5 oktober 2014 om 21:39:14 op Schaatspeloton.nl

Richard van Kempen

Richard van Kempen

Richard van Kempen is per 1 augustus in dienst van de KNSB getreden als competitieleider marathon. De succesvolle oud-marathonschaatser neemt deze taak over van Teun Breedijk. Breedijk blijft actief bij de KNSB als adviseur voor de discipline marathon.

Richard van Kempen is per 1 augustus verantwoordelijk voor de organisatie van de marathoncompetities. De oud-topschaatser is een goede bekende in de marathonwereld. Richard heeft vele marathonoverwinningen op zijn naam staan, waaronder het Nederlands Kampioenschap Kunstijs (1991) en Natuurijs (1996). Ook heeft hij diverse rollen vervuld in de marathonwereld, zoals ploegleider, assistent-coach en lid van de Sectie Marathon.

"Ik kijk er naar uit om samen met de vele vrijwilligers en andere betrokkenen met dezelfde passie voor schaatsen de organisatie van de marathoncompetities neer te zetten", aldus Richard van Kempen. Richard zal deze functie vervullen naast zijn werkzaamheden voor zijn eigen rietdekkersbedrijf.

Arie Koops, directeur Sport KNSB: "De KNSB bedankt Teun Breedijk voor zijn jarenlange tomeloze inzet voor een goede organisatie van de marathoncompetities. We zijn blij dat hij als adviseur op de achtergrond betrokken blijft bij de discipline marathon. We zien in Richard van Kempen een gedegen opvolger. Zijn diversiteit aan ervaringen in de marathonwereld en zijn passie voor deze sport maakt dat we vol vertrouwen uitkijken naar een plezierige samenwerking."