Schaatspeloton.nl - Nieuws - MKBasics.nl laat Pien Keulstra marathondebuut maken

MKBasics.nl laat Pien Keulstra marathondebuut maken

geplaatst donderdag 10 april 2014 om 20:02:20 op Schaatspeloton.nl

Pien Keulstra zal komend seizoen gaan marathonschaatsen voor MKBasics.nl. De 20-jarige schaatsster uit Enschede komt over van langebaanteam Activia, dat zij onlangs verlaten heeft. Talent Keulstra wil met deze stap meer variëteit krijgen in haar sport. Keulstra, die in 2012 Overijssels marathonkampioen op natuurijs werd, zal haar landelijke debuut gaan maken.

In de zomer gaat de jongste Nederlands kampioen op de 3 en 5 kilometer bij de senioren, zich naast het trainen voor de schaatssport meer richten op haar andere passie, triatlon. Daarnaast heeft de Twentse al te kennen gegeven zich meer tijd te gaan besteden aan haar studie fysiotherapie.

De schaatsmeiden, waar team MKBasics.nl samen met marathonteam Palet Schilderwerken onder valt, is blij met de komst van Keulstra. Teammanager van de schaatsmeiden Mireille Reitsma ziet met de komst van Keulstra team MKBasics.nl compleet worden. "We hebben de marathonteams compleet en kunnen met wederom een mooi ploeg meiden van start. Met Pien in ons midden hebben we een sterke en talentvolle schaatsster erbij. Zowel in de langebaan als in de marathon zien we kansen voor haar. We kijken er naar uit om te gaan beginnen."

Naast nieuwe schaatsmeid Pien Keulstra rijden ook Elma de Vries, Kimberly Muusse en Iris van der Stelt in het rood van MKBasics.nl. De andere schaatsmeiden, Carla Ketellapper-Zielman, Rixt Meijer, Imke Vormeer en Ineke Dedden rijden in het paars van Palet Schilderwerken.