Schaatspeloton.nl - Nieuws - Durk Fabriek kiest voor Team Snelle Jelle

Durk Fabriek kiest voor Team Snelle Jelle

geplaatst donderdag 10 april 2014 om 19:04:18 op Schaatspeloton.nl

Durk Fabriek zal komend seizoen uitkomen voor team Snelle Jelle. De 28-jarige Haulewijker, die het afgelopen seizoen grotendeels miste door blesureleed, komt over van A-ware/Fonterra. Team Snelle Jelle legde eerder ook al Eerste Divisierijder Robin Snoek vast en haalt met Fabriek nu een meer ervaren vervanger voor de gestopten Ruud Borst en Pieter-Jan van Eck.

Voor Fabriek zat het afgelopen seizoen er al vroeg op. Hij miste alle natuurijswedstrijden in het buitenland. De natuurijsspecialist had last van een hardnekkige scheenbeenblessure en werd in januari hieraan geopereerd. Fabriek had zoals veel schaatsers te maken met het logesyndroom. Fabriek: "Bij mij was het de diepe achterste scheenspier, de meeste schaatsers hebben last van de bovenste spier." Hierdoor had hij geen controle over zijn schaatsen. De oorzaak werd gevonden en hij werd succesvol geopereerd. Vanaf eind januari begon het herstel voor de Haulerwijker. Hij gaat zich de komende tijd voorbereiden op het volgende schaatsseizoen middels wielerkoersen.

"Na vele jaren uitgekomen te hebben voor het marathonschaatsteam van Stichting Winkr88 ben ik toe aan een nieuwe uitdaging en kijk hier met veel enthousiasme naar uit" aldus Fabriek. "Team Snelle Jelle was op zoek naar een ervaren rijder en we kwamen in gesprek met Fabriek. We zijn erg blij dat hij voor ons team heeft gekozen, want hij is een rijder die nog steeds beter wordt en hij is natuurlijk gretig na de teleurstelling van het afgelopen seizoen", aldus ploegleider Koen Lankhaar.