Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ook Regiocompetitie Zuid voor C-rijders en Dames

Ook Regiocompetitie Zuid voor C-rijders en Dames

geplaatst zondag 21 oktober 2007 om 20:36:00 op Schaatspeloton.nl

Het KNSB Gewest Noord-Brabant / Limburg / Zeeland komt dit seizoen met een regionale competitie voor C-rijders en Dames. Twee seizoenen geleden deed de Regiocompetitie Zuid haar intreden voor Veteranen. Dit was noodgedwongen als selectiewedstrijd na het verdwijnen van de Veteranen van de Nationale kalender. De Regiocompetitie vult de leegte die in het zuiden van het land bestaat tussen baan- en landelijke competities.

Rijders in Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel en Gelderland hebben sinds jaar een dag de Noord-Oost Competitie waarin ze met elkaar de krachten kunnen meten. In de Gewesten Noord-Holland/Utrecht en Zuid-Holland neemt het 6-Banentoernooi deze plaats in. Deze competities zijn een duidelijke opstap naar het marathonschaatsen op landelijk niveau. Voor rijders uit het zuiden van het land bestond zo'n competitie nog niet.

De nieuwe competitie zal bestaan uit zes wedstrijden, eerlijk verdeeld over de drie banen in het gewest. Op 3 november zal in Breda de start van de Regiocompetitie Zuid beginnen, op dezelfde baan is op 29 februari 2008 de finale van het evenement. In de competitie zal in de C Divisie gereden worden over 60 ronden, de Dames mogen opstappen voor 30 ronden.

Voor de toekomst zal de selectie van de zuidelijke rijd(st)ers voor het landelijke peloton enkel nog via de Regiocompetitie Zuid gebeuren. Aanmelden voor de nieuwe competitie kan nog tot 1 november.