Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jouke Hoogeveen en Mariska Huisman winnen Dick van Gangelen Trofee

Jouke Hoogeveen en Mariska Huisman winnen Dick van Gangelen Trofee

geplaatst dinsdag 25 maart 2014 om 22:00:00 op Schaatspeloton.nl

Jouke Hoogeveen won eerder dit seizoen de KPN Natuurijs Grand Prix.

Jouke Hoogeveen won eerder dit seizoen de KPN Natuurijs Grand Prix. (bron: Schaatspeloton.nl)

Door hun collega marathonschaatsers zijn Jouke Hoogeveen (A-ware/Fonterra) en Mariska Huisman (Beteropenhaardhout.nl) uitgeroepen tot Marathonschaatsers van het Jaar. Het tweetal kregen vanavond in het Rijskmuseum de bijbehorende de Dick van Gangelen Trofee uitgereikt. De marathonschaatsers verkozen Hoogeveen boven de ook genomineerden Bob de Vries en Gary Hekman. Huisman hield in de stemming Elma de Vries en Foske Tamar van het Wal achter haar.

De marathonschaatsers konden zelf hun favoriet kiezen uit drie genomineerden. Dit waren de eerste drie van het eindklassement van de Dick van Gangelen Trofee over het hele seizoen samengesteld door jurybeoordelingen en daguitslagen. Bij de dames had Mariska Huisman dat klassement met grote afstand gewonnen van Elma de Vries en Foske Tamar van het Wal. Die positie werd bevestigd door haar collega's

Bob de Vries eindigde in het Dick van Gangelen-klassement op de eerste plaats, maar de schaatsers verkozen Jouke Hoogeveen boven De Vries. Al was het met een miniem verschil, Gary Hekman werd derde. Hoogeveen eindigde vorig jaar, net als Huisman, als tweede in de verkiezing van Marathonschaatser van het Jaar.

De Dick van Gangelen Trofee is dit jaar voor de tiende achtereenvolgende keer uitgereikt. Dit werd gedaan door presentator Jan Joost van Gangelen, bestuurslid van de stichting Dick van Gangelen Trofee en zoon van de overleden AD-sportjournalist naar wie de trofee is vernoemd. Behalve een geldprijs voor de eerste drie, kregen de winnaars ook nog een paar schaatsen van Viking, een van de sponsors van de DVG- Trofee.

De mannen van BAM en de dames van MKBasics.nl werden opnieuw uitgeroepen tot de Marathonploegen van het Jaar. Voor BAM is het de zevende keer op rij dat de ploeg de Dick van Gangelen Trofee wint. MKBasics.nl deed dat voor de vierde opeenvolgende keer.
Vorige jaren was het meestal na de eerste wedstrijden van het seizoen al duidelijk dat beide ploegen de beste van het schaatsjaar zouden worden. Dit seizoen bleef het tot en met de cupfinale in het Olympisch stadion spannend en waren Beteropenhaardhout.nl, de succesploeg van Mariska Huisman, en het team van Van Werven nog volop in de race om de titel over te nemen. Bam en MKBasics.nl lieten dat niet gebeuren.
Marathonploeg van het Jaar is een eretitel en er is geen geldprijs aan verbonden. Alle leden van de ploegen krijgen wel een prachtige fietstrainer van sponsor Tacx.