Schaatspeloton.nl - Nieuws - Elma de Vries, Imke Vormeer en Rixt Meijer verlengen bij Schaatsmeiden

Elma de Vries, Imke Vormeer en Rixt Meijer verlengen bij Schaatsmeiden

geplaatst dinsdag 25 maart 2014 om 21:50:09 op Schaatspeloton.nl

Met de definitieve bevestiging van Elma de Vries, Imke Vormeer en voormalig Nederlands kampioen Rixt Meijer zijn de formaties van MKBasics.nl en Palet Schilderwerken zo goed als compleet. De dames hebben allen te kennen gegeven graag nog een jaar aan de overkoepelende organisatie Schaatsmeiden verbonden te blijven. Eerder verlengde ook Iris van der Stelt en Carla Kettellapper-Zielman bij de Schaatsmeiden, die vorige week Olympisch bronzenmedaillewinnares Carien Kleibeuker zagen vertrekken.

Naast Elma de Vries, dit jaar goed voor twee overwinningen bij de KPN cupwedstrijden, zijn Iris van der Stelt en Kimberly Muusse onderdeel van de rode brigade van MKBasics.nl. Hoogstwaarschijnlijk komt een vierde rijdster het team versterken als vervanging van Carien Kleibeuker die vorige week vertrok. Wie dat wordt is nog niet duidelijk, het team is nog op zoek naar een geschikte aanvulling voor het meest aanvallende marathonteam van dit winterseizoen.

De paarse formatie van Palet Schilderwerken zal ongewijzigd blijven. Winnares van de Aart Koopmans Memorial, Carla Ketellapper-Zielman gaat komende winter weer van start met Rixt Meijer, talent Ineke Dedden en podiumrijdster Imke Vormeer.