Schaatspeloton.nl - Nieuws - Robin Snoek naar Team Snelle Jelle

Robin Snoek naar Team Snelle Jelle

geplaatst zondag 23 maart 2014 om 21:07:31 op Schaatspeloton.nl

Team Snelle Jelle krijgt volgend seizoen versterking van Robin Snoek. De 21-jarige Snoek uit Abcoude promoveert naar de Top Divisie nadat hij een 3de plaats behaalde in het eindklassement van de Eerste Divisie. Eerder maakten de nummers één en twee uit de Eerste Divisie, Thom van Beek (Team Van Werven) en Evert Hoolwerf (opleidingsploeg Clafis/A-ware), al de overstap naar het hoogste niveau.

Waar een aantal jaar geleden veel rijders promoveerden lijkt promoveren naar de Top Divisie tegenwoordig bijzonder. "Het zou niet goed zijn als een rijder die 3de wordt in het klassement van de Eerste Divisie, niet kan uitkomen in de Top Divisie waar het peloton tegenwoordig al niet groot meer is. "Snoek verdient deze kans" aldus ploegleider Koen Lankhaar.

Door hard te trainen met zijn team ‘Mannen met Goesting' ging dit seizoen erg goed voor Snoek. "Ik ben technisch veel beter gaan schaatsen". Zijn sterke discipline en grote doorzettingsvermogen hebben ook tot succes op de langebaan geleid. Eind februari pakte hij bij de Neo-senioren de Nederlandse titel op de vijf en tien kilometer.

Ploegleiders Koen Lankhaar en Ruud Borst zijn erg enthousiast over de komst van Snoek. Hij is jong en gretig en is daardoor een goede aanvulling voor ons team.
Binnen afzienbare tijd wordt ook bekend hoe team Snelle Jelle er verder uit komt te zien.