Schaatspeloton.nl - Nieuws - Overwinning en Gouden Trui voor Bob de Vries

Overwinning en Gouden Trui voor Bob de Vries

geplaatst zondag 21 oktober 2007 om 13:04:00 op Schaatspeloton.nl

Bob de Vries (BAM Schaatsteam) heeft de eerste wedstrijd van de Essent Cup gewonnen in Assen. Hij was de sterkste sprinter van een kopgroep van drie man die bij de schiftingssprint profiteerde van de wanorde in het peloton. Emiel Blauw (Equipe Renault) eindigde tweede en Joost Juffermans (TNT Express) werd derde. Ook de eerste Gouden Trui is voor Bob de Vries.

Voor iedereen was het afwachten hoe de nieuwe opzet van de Essent Cup zou gaan uitwerken op het wedstrijdverloop. Te zien was dat de rijders met klassementsaspiraties zich vol in de sprints mengde. Toch was het uiteindelijk een aanvaller die de eerste Gouden Trui mag aantrekken. Overduidelijk dat een rijder zich niet op alle sprints kan richten zonder de nadelige gevolgen in de rest van de wedstrijd daarvan te ondervinden. Door de tussensprints elke twintig ronden werd de wedstrijd hard gemaakt en kwamen of de sterkste rijders, of de rijders die zich in de wedstrijd ‘verstopt' hadden naar voren.

Uit de wanorde die na de schiftingssprint, waarbij slechts twintig rijders over blijven 20 ronden voor het eind, ontsnapte een driemanskopgroep die in no-time het resterende peloton op een ronde zetten. Bob de Vries was van dit drietal na 100 ronden duidelijk de sterkste sprinter en mag mede door de bonuspunten van een ronde voorsprong naast de Oranje Trui in de KNSB Cup nu ook de Gouden Trui in de Essent Cup aantrekken.

Bekijk ook:

Bekijk de uitslag