Schaatspeloton.nl - Nieuws - Team CENNED versterkt met Maria Sterk en Ankie Ytsma

Team CENNED versterkt met Maria Sterk en Ankie Ytsma

geplaatst donderdag 13 maart 2014 om 23:18:52 op Schaatspeloton.nl

Maria Sterk en Ankie Ytsma zullen volgend seizoen uitkomen voor Team CENNED. Voormalig Nederlands natuurijskampioene Sterk komt over van Team Schaats Hart, Ytsma kwam dit seizoen uit voor Team Egbert Egberts. Sterk en Ytsma vervangen bij CENNED Margryt Gerritsma en Annewil Schreuder die door blessures genoopt zijn te stoppen. Birgit Witte en Annemarie Pasveer blijven CENNED trouw.

CENNED Telecom en ICT uit Joure is de hoofdsponsor, co-sponsors zijn Van Braak Accountants en Groothandel Jaap Breeman uit Franeker. De ploegleider van Team CENNED blijft de Groningse Alida Pasveer en verzorger Jurjen Rolingswier uit Nieuw Buinen blijft de formatie ook trouw. Herman Kramer blijft de zakelijke contacten voor de ploeg behartigen.

Team CENNED wil komend seizoen op alle fronten meedoen voor de prijzen. Zowel in de KPN Marathon Cup als op het buitenlands natuurijs wil de formatie zich laten zien. Ploegleider Alida Pasveer is bijzonder verheugd met de nieuwe versterkingen. "Team CENNED wil graag koersen en met Maria en Ankie naast Birgit Witte hebben we een drietal klasbakken voor de aanval." Annemarie Pasveer heeft een blessureseizoen achter de rug en gaat volgend seizoen haar plekje in het peloton proberen te veroveren en de aanvallers van het team ondersteunen. Team CENNED heeft extra focus op natuurijs. Maria Sterk won in 2010 het Nederlands Kampioenschap op natuurijs op het Zuidlaardermeer en kan net als Birgit Witte op natuurijs goed uit de voeten. Overigens ligt het draaiboek voor de echte Friese Elfstedentocht ook al klaar voor het geval de Tocht der Tochten dit jaar komt. Aan de voorbereidingen zal het niet liggen. Op de website www.schaatsteamcenned.nl staat het laatste nieuws.