Schaatspeloton.nl - Nieuws - Cupwinnaar Bob de Vries sluit af met finalewinst

Cupwinnaar Bob de Vries sluit af met finalewinst

geplaatst donderdag 27 februari 2014 om 22:20:31 op Schaatspeloton.nl

In het Olympisch Stadion heeft Bob de Vries (BAM-Univé Schaatsteam) zijn eindzege in de KPN Marathon Cup extra luister bijgezet met de winst in de finalewedstrijd. De Vries sprong in de finale solo weg uit een kopgroep van vier die een ronde voorsprong had op het peloton. Jorrit Bergsma (BAM-Univé Schaatsteam) won de sprint om de tweede plek voor Jouke Hoogeveen (A-ware/Fonterra) en Erik-Jan Kooiman (Schaatscentrum De Uithof).

Voorafgaande aan de finale was het klassement al duidelijk. Enkel in het ploegenklassement was er nog onduidelijkheid wie de eerste plek zou pakken. Er leek niet echt gestreden te worden om dit klassement en aan het eind van de avond werd Team Van Werven tot beste ploeg gekroond, daarbij Radson-Elco-Jinstal en Team Primagaz/Telstar Sport achter zich houdend. Dit gebeurde in een wedstrijd waar het aanval troef was. Een kopgroep van vijf rijders pakte uiteindelijk een ronde voorsprong op het peloton, maar een ongelukkige Mats Stoltenborg (Team Angenent) viel weg uit de kopgroep. Na het afsprinten van het peloton waar Fabio Francolini (Radson-Elco-Jinstal) Arjan Stroetinga (BAM-Univé Schaatsteam) aftroefde koos Bob de Vries direct de aanval en bleef weg. Zo gaf hij zijn Oranje leiderstrui in de slotfase nog extra glans. Kersvers Olympisch Kampioen Jorrit Bergsma won de sprint om de tweede plek voor Jouke Hoogeveen en Erik-Jan Kooiman.

Op het eindpodium kreeg Bob de Vries gezelschap van Arjan Stroetinga die als tweede eindigde en Frank Vreugdenhil (Primagaz/Telstar Sport) die als derde terug te vinden was in de eindrangschikking. De laatste Witte Trui werd opgehaald door Mats Stoltenborg die daarbij Robert Post (CRV-Interfarms schaatsploeg) en Simon Schouten (Primagaz/Telstar Sport) naast zich had op het eindpodium.

Bekijk ook:

Uitslag