Schaatspeloton.nl - Nieuws - Marathonschaatsen keert na 31 jaar terug op Lake Memphremagog

Marathonschaatsen keert na 31 jaar terug op Lake Memphremagog

geplaatst dinsdag 25 februari 2014 om 23:58:47 op Schaatspeloton.nl

(bron: Phil White - Facebook)

31 jaar nadat Jan Roelof Kruithof er de Alternatieve Elfstedentocht won keert het marathonschaatsen komend weekend voor het eerst weer terug op Lake Memphremagog in de Amerikaanse staat Vermont. Door de extreem koude winter in oostelijk Noord-Amerika ligt er op het meer een ijslaag van meer dan 50 centimeter. Zaterdag 1 en zondag 2 maart worden er op Lake Memphremagog wedstrijden verreden over respectievelijk 21 en 42 kilometer.

De organisatie van het evenement op het meer nabij Newport, Vermont, ligt in handen van de Noord-Amerikaanse marathonschaatsbond MSI en de lokale Kingdom Games. Vrijwillergs hebben op het meer een baan van 700 meter uitegezet waar komend weekend marathonschaatsers uit Noord-Amerika voor de laatste maal dit seizoen in actie zullen komen op natuurijs. "We zijn zeer enthousiast om onderdeel te zijn van de poging marathonschaatsen terug te brengen naar Lake Memphremagog na een afwezigheid van 3 decenia" zegt Phil White van Kingdom Games. In 1983 was Lake Memphremagog het decor voor de Alternatieve Elfstedentocht die gewonnen werd door Jan Roelof Kruithof voor Hylke Boerstra en Egbert Vossebelt.

Het weer is ideaal geweest in Vermont en ondanks recente dooitermperaturen vriest het op dit moment weer en ook voor komend weekend worden temperaturen onder nul voorspeld. De lokale organisatie en de MSI hoopt vanaf volgend seizoen een vaste plaats in te kunnen ruimen voor Lake Memphremagog op de Noord-Amerikaanse marathonschaatskalender.

Voor meer informatie en inschrijvingen zie www.marathonskating.org