Schaatspeloton.nl - Nieuws - Kalender Finse marathonwinter bekend

Kalender Finse marathonwinter bekend

geplaatst donderdag 25 oktober 2007 om 22:45:00 op Schaatspeloton.nl

Op 10 november zal het Finse marathonseizoen van start gaan met de Oulu Marathon over 50 kilometer. Deze natuurijswedstrijd wordt op het Pyykösjärvi meer. Deze winter zal er in Finland ook een marathoncompetitie worden verreden over zes wedstrijden. Deze Marathon Cup zal 1 december in de hoofdstad Helsinki van start gaan en met de wedstrijd in Kuopio op 23 februari haar finale beleven.

De Finse Marathon Cup zal naast deze twee wedstrijden bestaan uit 4 andere wedstrijden variërend van 10 tot 200 kilometer op kunst- en natuurijs. Op 13 januari zullen de Finse Marathon Kampioenschappen op kunstijs plaats vinden in Helsinki over 75 ronden. De natuurijsequivalenten van dat kampioenschap vinden plaats op 17 februari in Järvenpää op het Tuusulameer over 100 en op 23 februari in Kuopio over 200 kilometer. Die laatste wedstrijd geldt ook als Finale van de ‘Nederlands' Essent Grand Prix. De wedstrijd op het Tuusulameer zijn ook vrij toegankelijk voor Nederlanders en werd vorig seizoen gewonnen door de inmiddels gestopte Roel Hessing. De winnaar van een wedstrijd in de Marathon Cup krijgt 10 punten, de nummer twee 8, de nummer drie 7 en zo aflopend. Elke deelnemer krijgt bij deelname minimaal een punt voor het eindklassement van deze Finse Marathoncompetitie, waarvoor de vier beste resultaten meetellen.

In totaal bestaat de Finse marathonkalender uit 10 wedstrijden. Naast de zes wedstrijden in de Marathon Cup zijn dat nog wedstrijden in Oulu (over 50 km), Pori (100 ronden van 333 meter), Lahti (60 ronden van 300 meter) en een opwarmingswedstrijd in Kuopio over 25 kilometer voor de grote Essent Grand Prix Finale.

Bekijk ook:

Bekijk de Internationale Kalender