Schaatspeloton.nl - Nieuws - NK Afstanden concurreert niet meer met Essent Cup

NK Afstanden concurreert niet meer met Essent Cup

geplaatst vrijdag 26 oktober 2007 om 16:25:00 op Schaatspeloton.nl

De starttijd van de finaledag van de NK Afstanden aanstaande zondag is verplaatst naar 13:15 uur. Tot voor kort stond 12:00 uur als starttijd gepland en daarmee zou wederom een KNSB-evenement een directe concurrent voor de Tv-uitzending van de Essent Cup zijn. Door de nieuwe aanvangstijd sluiten beide evenementen op elkaar aan. Op het NK Afstanden staan 11 marathonschaats(st)ers aan de start.

Vorig seizoen zat de Tv-uitzending van de marathoncompetitie al meerdere keren in de knoop met NOS-verslagen van het langebaanschaatsen. Hierbij delfde het marathonschaatsen toch vaak het onderspit in de slag om de kijkcijfers. Zondag hoeft de SBS-uitzending dus in elk geval niet te concurreren met de NOS en kunnen kijkers thuis zowel het langebaanschaatsen als het marathonschaatsen volgen.

Update: Inmiddels is de startijd voor de derde dag weer veranderd. Nu naar 12:30 uur. Het begin van de live-uitzending van de NOS staat echter nog steeds om 13:05 uur gepland. Als dit zo blijft, dan concurreren beide evenementen in elk geval niet om kijkers.

Aan het NK Afstanden doen dit jaar 11 marathonschaatsers mee. Vooral op de lange afstanden zijn de verschillende rijd(st)ers van de partij. Vandaag mag Janneke Ensing (Team Bekkering) al beginnen op de 500 meter. Vanavond volgen Ingmar Berga (DSB Bank), Kurt Wubben (TNT Express) en Eelco Bakermans (Time Out Sport/Vrieling) op de 5000 meter. Op die afstand kunnen de rijders zich plaatsen voor de 10 kilometer op zondag.
Zaterdag zullen in Heerenveen met Marja Vis, Foske Tamar van der Wal, Gretha Smit (Telfort), Helen van Goozen (Blauwe Stad) Elma de Vries (DSB Bank), Mireille Reitsma (BTN de Haas/Landjuweel), Janneke Ensing en Daniƫlle Bekkering (beiden Team Bekkering) een grote groep rijdsters met een landelijk marathonnummer aan de start verschijnen van de 3000 meter. Ook voor hen geldt dat zij zich via deze afstand kunnen plaatsen voor de langste afstand op zondag.
Janneke Ensing, Marja Vis en Foske Tamar van der Wal zullen in elk geval op zondag aan de start staan van 1500 meter.