Schaatspeloton.nl - Nieuws - Plannen voor Gedenkteken Ben Lieferink

Plannen voor Gedenkteken Ben Lieferink

geplaatst vrijdag 26 oktober 2007 om 18:00:00 op Schaatspeloton.nl

Ben Lieferink hier in zijn vertrouwde rol met winnares Elma de Vries na de Essent Cup wedstrijd op zijn thuisbaan in Alkmaar.

Ben Lieferink hier in zijn vertrouwde rol met winnares Elma de Vries na de Essent Cup wedstrijd op zijn thuisbaan in Alkmaar.

Marathonschaatser Joost Vink heeft samen met Otto Bruschke van de ijsbaan in Alkmaar plannen voor een blijvend gedenkteken voor de dit jaar overleden Ben Lieferink. Het monument zou geplaatst moeten worden bij de ijsbaan in Alkmaar. Lieferink, bij het grote publiek vooral bekend als speaker rond de baan, was een van de drijvende krachten achter het marathonschaatsen in het Gewest Noord-Holland/Utrecht.

Joost Vink over het idee: "Ik bedacht me dat onze geliefde speaker Ben Lieferink, met als thuisbasis Alkmaar, toch wel iets meer verdient dan een minuut stilte. Een man die altijd positiviteit uitstraalde, maar ook goed op de hoogte was van de rijders in z'n zo geliefde peloton. De een kende hem al langer dan de ander, maar we zullen hem nog best gaan missen."

Samen met Otto Bruschke van de baan Alkmaar is Joost Vink aan het kijken naar de mogelijkheden van het plaatsen van een blijvend gedenkteken. Dit gedenkteken zou dan vervolgens onthuld moeten worden bij de marathon op 24 november in Alkmaar. Voor het plan zal op korte termijn een bedrag bij elkaar moeten worden gebracht, bedoeling is om dit vanuit het peloton te regelen. Rijders zullen hiervoor bij de volgende marathons op de inschrijftafel een pot te vinden om een bedrag van 5 à 10 euro te doneren.

"Hiervan kunnen we of een mooi beeld, kunstwerk of gedenksplaat aanschaffen. Hier gaan we dus (los van de KNSB) mee aan de slag. De KNSB wordt wel op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen uiteraard. Mocht er geld overblijven zal dit aan Right to play geschonken worden." Aldus Joost Vink.