Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ariëns komt, Hut gaat bij Van Werven

Ariëns komt, Hut gaat bij Van Werven

geplaatst maandag 27 januari 2014 om 22:17:06 op Schaatspeloton.nl

Willem Hut

Willem Hut

Nadat gisteren al de komst van Rob Hadders werd aangekondigd, en eerder al Thom van Beek de overstap maakte bleek Van Werven ook vandaag op de Weissensee actief op de rijdersmarkt. Crispijn Ariëns maakt net als Hadders de overstap van A-ware/Fonterra naar Team Van Werven. Voor Willem Hut eindigt dan juist na twee jaar de samenwerking met de groen-gele ploeg, zijn contract wordt niet verlengd.

Coach Roy Boeve over Willem Hut op de website van de ploeg: "We hebben enorm veel respect voor hem en de wijze waarop hij sport bedrijft. Ik hoop dat hij op een mooie plek terecht komt en dat de supporters nog lang van hem kunnen genieten."

Hut kwam twee jaar geleden over van het BAM-schaatsteam en kende twee goede jaren bij Van Werven. "Het is niet leuk om afscheid te nemen van rijders, zeker niet van gemotiveerde sportmensen als Willem Hut", zegt Boeve. "Topsport is in die zin hard. Hut is zonder twijfel een geweldige schaatser, maar we denken dat we ander type schaatsers nodig hebben om succesvol te kunnen blijven."

Van Werven versterkte zich voor komend seizoen met Rob Hadders, Crispijn Ariëns en Thom van Beek. Boeve: "Het klopt dat we veel wijzigingen doorvoeren. De druk om volgend jaar net zo goed te presteren zal groot zijn. We willen daar klaar voor zijn en als team in balans zijn. Al voelt het menselijker wijs nooit goed om afscheid te nemen. We hebben met elkaar iets fantastisch neergezet de afgelopen twee jaar." Met Ariëns legt Van Werven een voormalig Cupwinnaar en de huidige Wereldkampioen skeeleren op de marathon vast.