Schaatspeloton.nl - Nieuws - Groningse cupzege Gary Hekman

Groningse cupzege Gary Hekman

geplaatst zaterdag 11 januari 2014 om 22:08:09 op Schaatspeloton.nl

Gary Hekman (Team Van Werven) heeft in Groningen de dertiende wedstrijd in de KPN Marathon cup op zijn naam geschreven. De rappe Gramsberger was het snelst van een kopgroep van elf rijders en droeg in zijn zegegebaar de overwinning op aan Sjoerd Huisman. Crispijn Ariëns (A-ware/Fonterra) was goed voor plek twee, Mart Bruggink (CRV-Interfarms schaatsploeg) werd na deklassering van Simon Schouten (Primagaz/Telstar Sport) derde.

De beslissende slag viel in Groningen zo'n 50 ronden voor het eind toen een verbrokkeld peloton uiteindelijk gedubbeld werd door 11 man. Het elftal mocht na de pelotonfinish, waarin Jan Maarten Heideman (Team Van Werven) zich de snelste toonde, de finale aangaan. De finale was er een waarin Gary Hekman als eenling geïsoleerd kwam te zitten. Frank Vreugdenhil (Primagaz/Telstar Sport), Niels Mesu (A-ware/Fonterra), Frederik Nauta (Radson-Elco-Jinstal) en Marcel van Ham (Schaatscentrum De Uithof) kwamen toen het even stiel viel in de kopgroep met z'n vieren aan de leiding te liggen. Gary Hekman moest zelf de achtervolging leiden en slaagde erin het kwartet terug te pakken. Bij het terugpakken deed Simon Schouten een ultieme uitlooppoging daarbij een kleine voorsprong te pakken. In de laatste bocht werd Schouten overvleugeld door de sprintende Gary Hekman en Crispijn Ariëns. Op de laatste honderd meter wist Hekman de zege binnen te halen.

Bij zijn zegegebaar wees Hekman op het superman-logo dat als eerbetoon aan Sjoerd Huisman op zijn pak was gedrukt en daarmee de zege opdragend aan Huisman. Achter Hekman was Ariëns goed voor de tweede plaats. Simon Schouten finishte nog als derde maar werd door de jury gedeklasseerd vanwege een handgemeen met Mart Bruggink twee ronden voor de finish. Door de deklassering van Schouten nam Bruggink de derde plek in de uitslag over.

Bekijk ook:

Uitslag