Schaatspeloton.nl - Nieuws - Irene Schouten wint in Groningen, Mariska Huisman herovert Oranje

Irene Schouten wint in Groningen, Mariska Huisman herovert Oranje

geplaatst zaterdag 11 januari 2014 om 20:31:53 op Schaatspeloton.nl

In Groningen heeft Irene Schouten (Project 2018) de dertiende wedstrijd in de KPN Marathon Cup gewonnen. Schouten was in de massasprint die na 70 ronden de winnares moest aanwijzen het snelst van allemaal. Mariska Huisman (Beteropenhaardhout.nl) werd tweede en heroverde het Oranje leiderspak. Nederlands Kampioene Foske Tamar van der Wal (Okkinga Communicatie) legde beslag op de derde plaats.

Net als twee weken terug in Enschede stond de wedstrijd in Groningen in het teken van de tweestrijd tussen Janneke Ensing (Team Schaats Hart) en Mariska Huisman om de Oranje leiderstrui. Anders dan in Enschede was ditmaal Ensing de verdediger en Huisman de uitdager. Mariska Huisman was terug in het peloton na het overlijden van haar broer. Iets dat het publiek in Groningen niet ontgaan was en elk tussensprintpunt van Huisman werd door het publiek met applaus begroet. Na de eerste tussensprintserie stond Huisman weer virtueel in het Oranje en in de tweede tussensprintserie lieten de kemphanen zich buiten de strijd.

Buiten de strijd om het Oranje pak toonde Daniƫlle Lissenberg-Bekkering (Team Renault) zich door solo voor eigen publiek de aanval te kiezen. De aanval was niet succesvol en ook vluchtpogingen van groepjes die het de hele wedstrijd wel probeerden kwamen niet ver. Hierdoor draaide de wedstrijd uit om een massasprint waarin Irene Schouten zich het snelst toonde. Achter Schouten was Mariska Huisman goed voor de tweede plaats waarmee ze het Oranje leiderspak definitief weer overnam van Janneke Ensing die buiten het podium eindigde. Foske Tamar van der Wal mocht in haar gloednieuwe rood-wit-blauwe pak wel als derde naar het podium.

Bekijk ook:

Uitslag