Schaatspeloton.nl - Nieuws - Foske Tamar van der Wal na 8 jaar weer in rood-wit-blauw

Foske Tamar van der Wal na 8 jaar weer in rood-wit-blauw

geplaatst zondag 5 januari 2014 om 15:51:58 op Schaatspeloton.nl

In Dronten heeft Foske Tamar van der Wal (Okkinga Communicatie) voor de tweede maal in haar carrière de Nederlandse titel marathonschaatsen op kunstijs behaald. Manon Kamminga en Sharon Hendriks (Team Renault) verdeelde in de massasprint achter Van der Wal het zilver en brons. Acht jaar geleden was Van der Wal in 2006 al eens goed voor de titel toen ze als 20-jarige de sprintelite klopte.

Bij het dameskampioenschap sloeg de dood van Sjoerd Huisman een lange schaduw over het peloton. Natuurlijk was Mariska Huisman (Beteropenhaardhout.nl) in Dronten afwezig. Haar ploeggenoten betraden wel het ijs en toonde zich in de wedstrijd, die na een minuut stilte startte, volop. Maar zij waren niet de enige de vrouwen brachten een aanvallende wedstrijd op het ijs waarin ook MKBasics.nl constant de aanval koos.

Terwijl de wedstrijd al duidelijk op een massasprint leek uit te gaan draaien vielen bij een grote valpartij enkele rappe vrouwen op weg. Voor Irene Schouten (Project 2018) en Janneke Ensing (Team Schaats Hart), die vooraf als favorieten konden worden opgeschreven, eindigde het kampioenschap in de kussens.

In de sprint toonde Foske Tamar van der Wal zich de snelste door Manon Kamminga en Sharon Hendriks (beiden Team Renault) te kloppen. Foske Tamar van der Wal begroette de titel op de streep met een klein vuistje. Gejuicht werd er niet door Van der Wal. met Sjoerd Huisman nog voorop in de gedachte hield de nieuwe Nederlands Kampioen deze vreugde achterwegen.

Bekijk ook:

Uitslag