Schaatspeloton.nl - Nieuws - Eline Bennis gestopt met marathonschaatsen

Eline Bennis gestopt met marathonschaatsen

geplaatst zondag 22 december 2013 om 20:36:35 op Schaatspeloton.nl

Eline Bennis

Eline Bennis

Eline Bennis (Mastermind) is per direct, in elk geval voor dit seizoen, gestopt met marathonschaatsen. Dat maakt de 21-jarige Zoetermeerse op de website van haar ploeg bekend. Bennis geeft aan het plezier in het schaatsen te zijn kwijt geraakt vanwege teleurstellende prestaties. De rijdster van Mastermind, die na zomer hard trainen met volle moed aan het seizoen begon, houdt in haar verklaring de mogelijkheid voor een terugkeer in de toekomst open.

"Zoals sommige van jullie wellicht al weten, heb ik samen met de ploegleiding besloten om te stoppen met de marathonwedstrijden. Het was voor mij een lastig besluit om uit zo'n leuke groep te moeten stappen. Helaas is dit seizoen niet verlopen zoals ik had gewild." Aldus Eline Bennis op de website van Team Mastermind.

Na een zomer voorbereiding stapte Bennis met volle moed het ijs op."De eerste wedstrijden begonnen goed. Alleen merkte ik helaas al snel dat ik niet van de wedstrijden herstelde zoals de bedoeling was. Het was teveel, te snel. Na nog een paar weken, tegen beter weten in, te zijn door gegaan heb ik besloten dat het voor dit jaar genoeg is geweest. Deze winter begon teveel te lijken op de winter van vorig jaar. Het kost me op dit moment meer energie dan het me op levert. Mede door de wekelijkse teleurstelling begon ik het plezier in het schaatsen kwijt te raken. Hoe moeilijk ik het ook vind, ik denk dat het voor nu even beter is om het schaatsen te laten."