Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bredase marathonzege voor Arjan Stroetinga

Bredase marathonzege voor Arjan Stroetinga

geplaatst zaterdag 21 december 2013 om 22:06:53 op Schaatspeloton.nl

(bron: Schaatspeloton.nl)

Arjan Stroetinga (BAM-Univé Schaatsteam) heeft in Breda de elfde etappe in de KPN Marathon Cup gewonnen. Stroetinga was na 125 ronden het snelst van een omvangrijke kopgroep van zestien man Sjoerd Huisman (Radson-Elco-Jinstal) en Alexis Contin werden twee en drie. Met zijn overwinning zette Stroetinga de teller wat betreft zeges in kunstijswedstrijden op een 400 meterbaan op 47, evenveel als Richard van Kempen.

Een omvangrijke kopgroep van zestien man slaagde er halverwege de wedstrijd in het peloton te dubbelen en met deze kopgroep, waarin alle grote ploegen vertegenwoordigd waren, ging de wedstrijd nagenoeg op slot. De enige man die nog iets kon uitrichten tegen dit status quo was Erik Jan Kooiman (Schaatscentrum De Uithof) die in de slotfase eerst solo en later met steun van zijn ploeggenoten het peloton in de staart kon kijken. Kooiman slaagde er echter niet in als zeventiende rijder rond te gaan maar moest genoegen nemen met de zeventiende plek vlak voor het peloton. In het sprintende peloton kwam Peter van de Pol (CRV-Interfarms schaatsploeg) die deel uitmaakte van de kopgroep door een val op het middenterrein terecht. Eenmaal opgeklauterd van het beton zag Van de Pol zijn medevluchters en daarmee een betere uitklassering uit het zicht verdwijnen. In de kopgroep bezette Jorrit Bergsma (BAM-Univé Schaatsteam) en een hem schaduwende Willem Hut (Van Werven) lang de laatste twee plekken wachtend op een aanval. Het was Bergsma die dit proberen, maar Hut volgde makkelijk. Teruggepakt trok Bergsma de sprint aan voor zijn rappe ploeggenoten waarna Arjan Stroetinga het kon afmaken. Sjoerd Huisman reed met een tweede plaats voor het eerst sinds januari 2010 weer op het podium van een cupwedstrijd. Alexis Contin bezette de derde plek.

Bob de Vries (BAM-Univé Schaatsteam) en Mats Stoltenborg (Team Angenent) bleven in het bezit van respectievelijk het Oranje en Witte leiderspak.

Bekijk ook:

Uitslag