Schaatspeloton.nl - Nieuws - Gewestelijke titels voor Ketelaar, Keuning-Knol en Kingma

Gewestelijke titels voor Ketelaar, Keuning-Knol en Kingma

geplaatst donderdag 19 december 2013 om 21:31:29 op Schaatspeloton.nl

Woensdagavond zijn in Groningen en Drenthe de Gewestelijke Kampioenschappen marathonschaatsen verreden. In Groningen gingen de titels naar Jaap Ketelaar (Selecteq) bij de Heren en Harriette Keuning-Knol (Lasaulec) bij de Dames. In Drenthe ging Sander Kingma (CRV-Interfarms) er bij de Heren met het goud van door, Harm Speelman behaalde op het ijs van de Bonte Wever in Assen de Drentse titel bij de Masters.

Ketelaar was in Groningen het snelst van een kopgroep van drie met een ronde voorsprong. Achter de Top Divisierijder was Jan Marten Verbree goed voor het zilver en eiste Roel Strijker het brons op. Bij de Dames was Daniƫlle Lissenberg-Bekkering (Renault) het snelst maar de inmiddels in Almere woonachtige meervoudig Gronings kampioene moest als buiten de provincie woonachtige rijdster de titel laten aan Harriette Keuning-Knol (Lasaulec). Carmen Kok en Josie Huizinga behaalde het zilver en brons.

In Drenthe klopte Sander Kingma (CRV-Interfarms) medevluchter Barry de Vries (Stouwdam Klaucke). Op een ronde achterstand was Arnt Jalvingh (Selecteq) goed voor het brons. Bij de Masters hield Harm Speelman Gerrit de Graaf en Herman Veneman achter zich en behaalde zo de titel.