Schaatspeloton.nl - Nieuws - Maria Sterk neemt ook leiding DvG-Trofee

Maria Sterk neemt ook leiding DvG-Trofee

geplaatst zondag 4 november 2007 om 19:00:00 op Schaatspeloton.nl

Nadat Maria Sterk (DSB Bank) afgelopen zaterdag de leiding in het Algemeen Klassement voor de KNSB Cup van haar ploeggenote Elma de Vries had overgenomen, doet zij dit nu ook in de strijd om de Dick van Gangelen Trofee. De meeste punten in Utrecht gingen naar Mireille Reitsma (BTN de Haas/Landjuweel), in Eindhoven haalde leider Bob de Vries (BAM Schaatsteam) de meeste punten.

Dames (Utrecht, zaterdag; Juryleden: Ineke en Jan Kooiman)
De jury zag een mooie en vooral levendige wedstrijd. Een koers met een zeer hoog tempo, waardoor meteen al in het begin van de wedstrijd een langgerekt peloton ontstond. Rijdsters als Maria Sterk en Mireille Reitsma deelden al vroeg wat plaagstootjes uit, maar echt hard werd de wedstrijd na de tweede tussensprint toen uiteindelijk een beslissende kopgroep met Sterk, Reitsma en Micha Coolen overbleef. De twee eersten lieten zich gedurende de hele wedstrijd zien en verdienden daarmee de meeste punten. Erna Kijk in de Vegte, opnieuw Yvonne Spigt en Janneke Ensing reden sterk en scoorden eveneens punten.

Punten:
5 pnt: Mireille Reitsma
4 pnt: Maria Sterk
3 pnt: Erna Kijk in de Vegte
2 pnt: Yvonne Spigt
1 pnt: Janneke Ensing

+ extra punten PODIUM:
3 pnt: Mireille Reitsma en Maria Sterk
2 pnt:
1 pnt: Mischa Coolen

Heren (Eindhoven, zondag; Juryleden: Arnold Stam en gastjurylid Gerben van Hest)
Door het hoge tempo dat al vanaf de beginfase de wedstrijd typeerde, was het moeilijk om de meest strijdlustige rijders aan te wijzen. Uiteindelijk gingen toch de meeste punten naar Bob de Vries, omdat hij als klassementsleider in de tussensprints volle bak ging voor de punten en zich ook in de wedstrijd regelmatig roerde. In een mooie finale viel met name Emiel Blauw op door zijn aanvallende rijden. Ook Kurt Wubben was ouderwets actief, al kon hij door het hoge tempo niet zijn stempel op de wedstrijd drukken. Jeroen de Vries kreeg twee punten en het laatste punt ging naar Cees Juffermans, die de finale zo veel kleur gaf.

Punten:
5 pnt: Bob de Vries
4 pnt: Emiel Blauw
3 pnt: Kurt Wubben
2 pnt: Jeroen de Vries
1 pnt: Cees Juffermans

+ extra punten PODIUM:
3 pnt: Cees Juffermans
2 pnt: Christijn Groeneveld
1 pnt: Sandor Stuut

Ploegen
Bij de dames liet de ploeg van DSB opnieuw zien dat zij tactisch een heel sterke koers kan rijden, waarin Elma de Vries zichzelf opofferde en het afstoppende werk deed. Karin Maarse viel letterlijk weg uit het peloton en liet zich vervolgens naar de kopgroep met teamgenote Maria Sterk terugzakken om daar nuttig werk te doen. Het Team Bekkering reed ook heel overtuigend, net als opnieuw Landjuweel / BTN de Haas.
In Eindhoven was er maar één team dat aanspraak kon maken op de vijf punten van het ploegenklassement en dat was het team van BAM, waarin duidelijk de hand en de aanvallende bedoelingen van coach Jillert Anema te herkennen is. Nefit speelde in de wedstrijd als team een opvallende rol en ook Time Out onderscheidde zich door goed ploegenspel.

Heren:
5 pnt: BAM Schaatsteam
4 pnt: Nefit HR Ketels
3 pnt: Time Out Sport/Vrieling

Dames:
5 pnt: DSB Bank
4 pnt: Team Bekkering
3 pnt: Landjuweel / BTN de Haas