Schaatspeloton.nl - Nieuws - Arjan Elferink en Merel Bosma winnen Noord-Oost Competitie Heerenveen

Arjan Elferink en Merel Bosma winnen Noord-Oost Competitie Heerenveen

geplaatst maandag 9 december 2013 om 19:07:46 op Schaatspeloton.nl

De vijfde wedstrijd van de Noord-Oost Competitie is zondagavond in Heerenveen gewonnen door Arjan Elferink (C Divisie), Merel Bosma (Dames) en Piet Hijlkema (Masters). Elferink was op het snelle Friese ijs na 60 ronden het sterkst van een kopgroep van vijf, Johannes de Groot (KPMS Bouwadvies) werd tweede, Jos Bouw (T. Bouw Auto's) derde. Bosma was in de massasprint te snel voor Berber Vonk en Nynke Pellikaan (Skate & Bike Pellikaan).

Een vijftal naast Elferink, De Groot en Bouw bestaand uit Roel Strijker en Marco van der Tuin (VSS Nederland.nl) slaagde erin het peloton te dubbelen. Opvallende afwezige in de kopgroep was klassementsleider Jorrit van der Kant die in Heerenveen slechts als vijftiende zou eindigen en zo maar net de klassementsleiding weg hield bij De Groot die in de kopgroep Elferink voor moest laten gaan maar goede zaken deed voor het klassement. Opvallend was verder het feit dat de jury zich in de eindsprint van het peloton genoodzaakt zag om Kevin Hoekstra en Hylke van der Meer vanwege slaande bewegingen uit koers te halen.

Bij de Dames toonde klassementsleidster Merel Bosma haar klasse door voor de tweede maal op rij de wedstrijd te winnen. Net als twee weken eerder in Enschede was de Sneekse nu ook op haar thuisbaan de snelste in de massasprint. Berber Vonk werd tweede en Nynke Pellikaan moest genoegen nemen met de derde sterk. Bij de Masters pakten Alfred Bolks en de uiteindelijke winnaar Piet Hijlkema samen een ronde voorsprong. Hijlkema was hierbij in de finale sterker dan Bolks die de Fries niet kon volgen. Albert Bakker won de sprint van een achtervolgende groep op een ronde achterstand en behield zo de leiding in het klassement.