Schaatspeloton.nl - Nieuws - Frank Vreugdenhil pakt in Hoorn tweede seizoenszege

Frank Vreugdenhil pakt in Hoorn tweede seizoenszege

geplaatst zaterdag 30 november 2013 om 22:03:37 op Schaatspeloton.nl

(bron: Schaatspeloton.nl)

In Hoorn heeft Frank Vreugdenhil (Primagaz/Telstar Sport) de achtste wedstrijd in de KPN Marathon Cup gewonnen. Vreugdenhil was in de Kloosterboer Marathon het snelst van een kopgroep van dertien die een ronde voorsprong had gepakt. In de eindsprint rekende de in Groningen woonachtige Drent af met de Italiaan Fabio Francolini (Radson-Elco-Jinstal) die op het laatste rechte stuk enkele misslagen maakte en Rob Hadders (A-ware/Fonterra) die derde werd.

Al vroeg in de wedstrijd ging een omvangrijke kopgroep van twaalf man aan de wandel in de zoektocht naar een ronde voorsprong. Met bijna elke ploeg in de kopgroep vertegenwoordigd kreeg de groep de zege. Met het twaalftal rond had de wedstrijd op slot kunnen gaan, maar de wedstrijd bleef aantrekkelijk. Met name Erik Jan Kooiman (Schaatscentrum De Uithof) probeerde ook de ronde voorsprong binnen te halen. Een eerste solopoging van Kooiman faalde maar toen hij het daarna samen met ploeggenoot Timo Verkaaik (Schaatscentrum De Uithof) nogmaals probeerde was hij succesvoller. Verkaaik reed zich leeg waarna Leander van der Geest (Schaatscentrum De Uithof) zich liet afzakken om Kooiman naar de ronde voorsprong te helpen. Deze opzet slaagde waardoor het vervolgens dertien man waren die de finale mochten gaan bekampen. Hierin was het Jouke Hoogeveen (A-ware/Fonterra) die een door Kooiman ingezette aanval doorzette en bij het luiden van de bal een tiental meters voorsprong had op de eerste achtervolgers. Bij het ingaan van de laatste bocht hadden de eerste sprinters de Amsterdam al weer bij gehaald en het was Fabio Francolini die op het laatste rechte stuk de beste positie leek te hebben voor de zege. De Italiaan had op 50 meter voor de finish echter een paar flinke misslagen waardoor Frank Vreugdenhil over hem heen kon komen en de zege kon opeisen. Rob Hadders was hier achter goed voor de derde plek.

De in verband met deelname aan de World Cup in Astana afwezige Bob de Vries (BAM-Univé Schaatsteam) behield de leiding in het Algemene Klassement.

Bekijk ook:

Uitslag