Schaatspeloton.nl - Nieuws - Familie Schouten weer snelste in 6-Banentoernooi

Familie Schouten weer snelste in 6-Banentoernooi

geplaatst woensdag 7 november 2007 om 23:52:00 op Schaatspeloton.nl

De tweede wedstrijd in het 6-Banentoernooi is in Amsterdam gewonnen Simon Schouten (C Divisie), Irene Schouten (Dames) en Michiel de Brauw (Masters). Het drietal won hun respectievelijke wedstrijd op een stormachtig Jaap Edenbaan. Simon en Irene Schouten blijven het klassement leiden in hun klasse. Michiel de Brauw, vorige wedstrijd tweede, nam de klassementsleiding bij de Masters over van Jan Hubert.

Simon Schouten won 21 oktober in Haarlem de eerste wedstrijd van het 6-Banentoernooi in de C Divisie. Als leider vertrok hij woensdag in Amsterdam voor de tweede wedstrijd. In de wedstrijd slaagde hij er uiteindelijk in samen met Bram Versteeg en Brian Goldman het peloton te dubbelen. Nadat Cees Dirk Holwerde, twee en een halve week geleden de tweede in de openingswedstrijd, de sterkste van het peloton was gebleken en zo de vierde plek in de daguitslag opeiste kon het drietal gaan strijden om de dagzege. In deze strijd kwam Simon Schouten opnieuw als sterkste bovendrijven. De 18-jarige Hagenaar Brian Goldman kwam als tweede over de streep en de 20-jarige schaatser uit Amersfoort, Bram Versteeg, legde beslag op de derde plek. Simon Schouten blijft klassementsleider, Cees Dirk Holwerda handhaaft zich op de tweede plaats.

Bij de Dames was het ook opnieuw Irene Schouten die de zegebloemen terug mee kon nemen naar het Westfriese Andijk. De tweede plek op het podium, achter de 15-jarige Irene Schouten, werd bezet door een andere jonge schaatsster. De 16-jarige Marle van Marwe uit Oostwoud, verwees de meer ervaren en oud landelijk rijdster Mariska van Drogenbroek (Oomssport) naar de derde plaats. Irene Schouten blijft logischerwijs leidster in het klassement, Mariska van Drogenbroek staat op 6 punten tweede.

In tegenstelling tot de eerste twee categorie├źn zorgde de tweede wedstrijd bij de Masters wel voor een wisseling in de top van het klassement. Michiel de Brauw slaagde er in solo het peloton te dubbelen en zo een greep naar de macht te doen. Onbedreigd kon hij zo naar de zege rijden. Jan Oliemans eindigde als beste van het peloton en werd tweede, Arjan Bakker eindigde op de derde plek. In het klassement staat Michiel de Brauw nu met een voorsprong van 7 punten op Jan Oliemans aan de leiding.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag C Divisie
Uitslag Dames