Schaatspeloton.nl - Nieuws - Hekman voltooit hattrick in Den Haag

Hekman voltooit hattrick in Den Haag

geplaatst zaterdag 9 november 2013 om 22:02:36 op Schaatspeloton.nl

Gary Hekman pakt zijn derde zege van het seizoen, op de achtergrond mag ook ploeggenoot Geert Plender de zege vieren.

Gary Hekman pakt zijn derde zege van het seizoen, op de achtergrond mag ook ploeggenoot Geert Plender de zege vieren. (bron: Schaatspeloton.nl)

Voor de derde maal dit seizoen heeft Gary Hekman (Team Van Werven) een marathon in de KPN Marathon Cup gewonnen. In Den Haag was de Gramsberger tijdens de Residentie Cup, de vijfde wedstrijd van de KPN Marathon Cup, het snelst van een veertienmans kopgroep met een ronde voorsprong. Arjan Stroetinga (BAM-Univé Schaatsteam) en Fabio Francolini (Radson-Elco-Jinstal) moesten in de sprint genoegen nemen met plek twee en drie.

Op De Uithof mocht het publiek getuigen zijn van een zeer spectaculaire wedstrijd. Het regende aanvallen en het was uiteindelijk een oppermachtige sprint van een kopgroep van veertien die de winnaar mocht aanwijzen. Deze kopgroep was ontstaan toen een kopgroep van drie bestaand uit Frank Vreugdenhil (Primagaz/Telstar), Geert Plender (Van Werven) en thuisrijder Marcel van Ham (Schaatscentrum De Uithof) de aanval zocht. Het trio keek het peloton in de rug toen de vertegenwoordigde ploegen hun pionnen lieten afzakken om ze aan een ronde voorsprong te helpen. Achter het drietal brak het peloton in stukken. Op het moment suprême, toen de kopgroep succesvol leek te worden, kwam Van Ham ten val en moest de jacht op het peloton staken. Plender en Vreugdenhil gingen wel rond en snel daarna volgde nog een tiental rijders. Als laatst sloten Timo Verkaaik (Schaatscentrum De Uithof) en Ted-Jan Bloemen (Team Langebaan, Project 2018) aan die samen uit het peloton waren weggesprongen en na hulp van Erik Jan Kooiman (Schaatscentrum De Uithof) met luide aanmoediging door het thuispubliek naar een ronde voorsprong werden geschreeuwd. Nadat dit tweetal ook rond was liet Team Van Werven geen enkele ontsnapping meer toe en kon de kopgroep zich gaan opmaken voor de finale. Hierin was het Jouke Hoogeveen (A-ware/Fonterra) die de strijd opende, de Amsterdammer kwam echter niet ver en de kopgroep maakte het duidelijk dat ze bij elkaar zouden blijven tot aan de meet. In de beslissende eindsprint was het Arjan Stroetinga die het bal opende door in de voorlaatste bocht vol aan te gaan. Nog voor de laatste bocht kwam Gary Hekman echter met volle vaart over Stroetinga heen en kon op het laatste rechte stuk vrijwel onbedreigd naar de zege sprinten. Fabio Francolini was op de derde plaats de laatst podiumgast. Het Oranje bleef na afloop om de schouders van Bob de Vries (BAM-Univé Schaatsteam), Mats Stoltenborg (Team Angenent) mocht opnieuw het Wit in ontvangst nemen.