Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jessica Merkens en Joost-Jan Kool nieuwe columnisten Schaatspeloton.nl

Jessica Merkens en Joost-Jan Kool nieuwe columnisten Schaatspeloton.nl

geplaatst vrijdag 8 november 2013 om 18:59:38 op Schaatspeloton.nl

Schaatspeloton.nl geeft elk jaar ruimte aan marathonschaatsers om hun opinies en ervaringen door middel van columns te delen met een groter publiek. Dit seizoen zullen schaatsster Jessica Merkens (Team Mastermind) en volger Joost-Jan Kool deze posities innemen. Vandaag begint Joost-Jan Kool het seizoen met zijn eerste column, een week later volgt op 15 november Jessica Merkens met haar eerste column.

Joost-Jan Kool, 36 jaar en gek op sport. Zelf wielrent, skeelert en schaatst hij redelijk fanatiek. Joost-Jan komt zelf niet diep uit 'het wereldje' van het marathonschaatsen, maar volgt de sport met veel inspiratie op de voet. Vanaf 8 november zal Joost-Jan elke twee weken zijn blik op het marathonschaatsen laten vallen.

Jessica Merkens is nu voor het derde seizoen actief in de Dames Top Divisie in de ploeg Mastermind. De 22-jarige Utrechtse is dit jaar begonnen aan de onderzoeksmaster Neuroscience & Cognition in haar woonplaats wat vanaf jongs af aan ook haar thuisbasis voor het schaatsen is geweest. Vanaf vrijdag 15 november zal Jessica om de week haar belevenissen als marathonschaatsster aan de lezers van Schaatspeloton.nl toevertrouwen.