Schaatspeloton.nl - Nieuws - Gary Hekman sprint naar zege KPN Marathon Cup 4

Gary Hekman sprint naar zege KPN Marathon Cup 4

geplaatst zaterdag 2 november 2013 om 22:17:22 op Schaatspeloton.nl

In Utrecht heeft Gary Hekman (Team Van Werven) zich voor de tweede maal dit seizoen de sterkste getoond in de KPN Marathon Cup. De Gramsberger won op de Vechtsebanen de massasprint voor Bob de Vries (BAM-Univé Schaatsteam) en Fabio Francolini (Radson-Elco-Jinstal) die twee en drie werden. Bob de Vries behield het Oranje leiderspak, Mats Stoltenborg (Team Angenent) mocht het wit opnieuw aantrekken.

Dat het op het Utrechtse ijs uitdraaide op een massasprint was te danken aan de formatie van Van Werven. Aanvallen waren er genoeg te zien voor het publiek, maar deze werden keer op keer geneutraliseerd door een peloton waar met name vaak Willem Hut (Team Van Werven) de forcing voerde. Jouke Hoogeveen (A-ware/Fonterra) toonde zich de hele wedstrijd door actief en was vaak aanjager van ontsnappingen, maar het was Erik-Jan Kooiman (Team De Uithof) die de meest kansrijke aanval op het ijs bracht. Kooiman pakte op 20 ronden voor de finish solo een mooie voorsprong en bleef lang aan de leiding rijden. Nadat Kooiman teruggepakt was door een door Hut geleid peloton ging de groep op weg naar de eindgalop. Hierin was het te zien dat het BAM-Univé Schaatsteam met slechts twee man aan de wedstrijd was begonnen. Waar Arjan Stroetinga (BAM-Univé Schaatsteam) normaal de bescherming van zijn ploegmakkers heeft moest hij nu onbeschermd een plek in het peloton vinden. Hierbij kwam hij in aanvaring met Sjoerd Huisman (Radson-Elco-Jinstal) waarbij beide schaatsers ten val kwamen. Door de jury werd geconstateerd dat Huisman ten val kwam door doldriest instappen van Stroetinga, waarna Huisman Stroetinga doelbewust meenam in zijn val. Na afloop werd Sjoerd Huisman de rode kaart getoond, Arjan Stroetinga ontving de gele kaart.

De finale wachtte hier niet op en in de laatste ronde toonde Gary Hekman zich het sterkst. Op de meet had de Van Wervenrijder een duidelijke voorsprong op Bob de Vries en Fabio Francolini die twee en drie werden. Bob de Vries handhaafde zijn ruime voorsprong in de strijd om de Oranje trui. Mats Stoltenborg mocht zich in een nieuw wit tricot steken.

Bekijk ook:

Uitslag