Schaatspeloton.nl - Nieuws - Thuiszege Evert Hoolwerf in Eerste Divisie

Thuiszege Evert Hoolwerf in Eerste Divisie

geplaatst zaterdag 2 november 2013 om 19:19:37 op Schaatspeloton.nl

Evert Hoolwerf (in het wit) drukt zijn schaats net iets eerder over de eindstreep dan Thom van Beek (in het oranje)

Evert Hoolwerf (in het wit) drukt zijn schaats net iets eerder over de eindstreep dan Thom van Beek (in het oranje) (bron: Schaatspeloton.nl)

Op zijn thuisbaan in Utrecht heeft Evert Hoolwerf (Team De Jong) de vierde wedstrijd in de KPN Marathon Cup gewonnen. In een sprint van een kopgroep van negen klopte Hoolwerf klassementsleider Thom van Beek (Groenehartsport.nl) die zo wel de leiding in het klassement behield. De derde podiumstek was op de Vechtsebanen voor Gerwin Smit (Breman Techniek).

Het was in de domstad een wedstrijd voor aanvallers waarbij het uiteindelijk een negental was dat een ronde voorsprong pakte. Opvallend aanwezig in de kopgroep was de top-4 van het klassement, bestaand uit Evert Hoolwerf, Thom van Beek, Tom Schuit (Team Appel Beton) en Robin Snoek (Mannen met goesting). Om Snoek rond te krijgen moest zijn ploeg een truc uithalen. Hadden ploeggenoten van Snoek zich laten zich afzakken dan was dit nog allemaal volgens de reglementen geweest, maar toen de voor een zusterploeg rijdende Jasper van Tol (Team Payroll Group) zich liet afzakken greep de jury in. Van Tol mocht geen kopwerk doen. Toen de Aalsmeerder vervolgens brutaal besloot Snoek een zetje in de rug te geven haalde de jury Van Tol uit de wedstrijd. In de finale probeerde de enige Top Divisierijder in de kopgroep, Sandor Stuut, met een lichte versnelling weg te rijden. Maar toen dit makkelijk gepareerd werd door de rest van de groep liet Stuut de strijd om de zege aan de Eerste Divisierijders. Hierin bewees Evert Hoolwerf zich het snelst. De 18-jarige die opgroeide op de Vechtsebanen was in de sprint net te sterk voor Thom van Beek en Gerwin Smit. Van Beek mocht met zijn tweede plek opnieuw de Oranje en Witte leiderstrui in ontvangst nemen.

Bekijk ook:

Uitslag