Schaatspeloton.nl - Nieuws - Vreugdenhil en marathonpubliek winnaars in Deventer

Vreugdenhil en marathonpubliek winnaars in Deventer

geplaatst zaterdag 26 oktober 2013 om 22:11:47 op Schaatspeloton.nl

Frank Vreugdenhil wint de IJsselcup Marathon voor vluchtgenoot Alexis Contin.

Frank Vreugdenhil wint de IJsselcup Marathon voor vluchtgenoot Alexis Contin. (bron: Schaatspeloton.nl)

Frank Vreugdenhil (Primagaz/Telstar Sport) heeft een zeer aantrekkelijke IJsselcup Marathon gewonnen. In de derde etappe van de KPN Marathon Cup was met name het publiek winnaar met een zeer spectaculaire finale waarin Vreugdenhil samen met Alexis Contin (BAM-Univé Schaatsteam) en met steun van hun ploegen voor het peloton uitbleven. Bob de Vries (BAM-Univé Schaatsteam) sprintte in de pelotonspurt naar de derde plaats en behield de Oranje leiderstrui.

Het in goede getalen aanwezige publiek kreeg een prachtige wedstrijd voorgeschoteld. De wedstrijd had ook een keerzijde met enkele zware valpartijen. Frederik Nauta (Radson-Elco-Jinstal) was hierbij vroeg in de wedstrijd het grootste slachtoffer. Nadat hij zwaar de boarding had geraakt werd de wedstrijd geneutraliseerd en de ongelukkige Fries met een nekbrace per brancard van het ijs vervoerd. Gelukkig bleek de val niet zo ernstig als het op eerste gezicht leek en stond Nauta zonder veel erg na afloop al weer langs het ijs. Vanaf die plek kon hij nog een mooie slotfase zien waarin eerste Bart Swings (Stressless) solo de aanval koos. De Belg verdiende ruimte en kwam tot een halve baan voorsprong. Achter hem rookte Van Werven al een aantal mannen op om het gat dicht te krijgen. Toen dat ging slagen ging Alexis Contin aan en kreeg in zijn aanval gezelschap van Bart de Vries (Van Werven) en Frank Vreugdenhil. BAM-Univé besloot Arjan Stroetinga op te offeren om Contin een kans te geven op de zege, even later liet Primagaz/Telstar Sport zelfs drie man afzakken om Vreugdenhil te vergezellen. Het tempo dat werd opgevoerd en Bart de Vries kon deze snelheid aan. Van Werven was op dat moment al vol in de achtervolging maar had niet veel man meer om het werk voor Gary Hekman op te knappen. Nadat Stroetinga een laatste inspanning had geleverd reden Vreugdenhil en Contin samen op de streep af. Hier toonde de Groninger zich een snellere sprinter dan de Fransman en won zo de IJsselcup Marathon. Op een halve ronde achterstand won Bob de Vries de sprint van het peloton en werd zo derde.

Bob de Vries behield in Deventer de Oranje leiderstrui. Het Witte pak werd door Mats Stoltenborg (Team Angenent) overgenomen van de afwezige Johan Knol (Primagaz/Telstar Sport).

Bekijk ook:

Uitslag