Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bob de Vries wint in Heerenveen, declassering Alexis Contin

Bob de Vries wint in Heerenveen, declassering Alexis Contin

geplaatst zaterdag 19 oktober 2013 om 21:41:35 op Schaatspeloton.nl

Bob de Vries viert zijn zege, Alexis Contin kan hier nog juichen maar wordt later gedeclasseerd door de jury.

Bob de Vries viert zijn zege, Alexis Contin kan hier nog juichen maar wordt later gedeclasseerd door de jury. (bron: Schaatspeloton.nl)

De Okkinga Communicatie Marathon, de tweede wedstrijd in de KPN Marathon Cup, is in Heerenveen gewonnen door Bob de Vries (BAM-Univé Schaatsteam). De Vries won de sprint van een grote kopgroep met een ronde voorsprong op het peloton. Ploeggenoten Alexis Contin en Arjan Stroetinga (BAM-Univé Schaatsteam) finishten als tweede en derde. Contin werd door de jury gedeclasseerd waardoor Gary Hekman (Van Werven) opschoof naar plek drie.

Nadat vorige week Gary Hekman de complete BAM-trein verschalkte tijdens de eerste marathon van het seizoen kon het BAM-Univé Schaatsteam nu in Heerenveen iets terug doen. Van Werven en BAM streden de hele dag om de eerste plekken en waren allebei met vier man in de kopgroep aanwezig die tijdens de eerste tussensprintserie erin slaagde het peloton te lappen. Dat deed het in verschillende etappes, de laatsten sloten pas een tiental ronden later aan. Voor het afsprinten van het peloton probeerde Witte truidrager Johan Knol (Primagaz/Telstar Sport), die ook een ronde voorsprong op het peloton had, nog een beslissende slag te slaan. Knol werd echter bij het afsprinten van het peloton teruggepakt en moest daarna de strijd om de dagzege laten aan de grote machtsblokken. Die strijd tussen Van Werven en BAM ging op het scherps van de snede. Team Van Werven leidde ditmaal de groep in de aanloop naar de eindsprint. Het BAM-Univé Schaatsteam wachtte geduldig op de tweede lijn tot de voorlaatste ronde waarin zij aangingen. Bij de onvermijdelijke aanvaring van de twee treinen ging Alexis Contin volgens de jury over de schreef. De Fransman werd na afloop gedeclasseerd. Contin, die als tweede finishte, zag in de finale Bob de Vries naar de zege sprinten. Achter de gedeclasseerde Contin finishten Arjan Stroetinga en Gary Hekman op de plekken die uiteindelijk goede waren voor de tweede en derde stek in de daguitslag.