Schaatspeloton.nl - Nieuws - Irene Schouten vlamt naar tweede zege

Irene Schouten vlamt naar tweede zege

geplaatst zaterdag 19 oktober 2013 om 20:18:16 op Schaatspeloton.nl

Irene Schouten wint de tweede wedstrijd in de KPN Marathon Cup.

Irene Schouten wint de tweede wedstrijd in de KPN Marathon Cup.

In Heerenveen heeft Irene Schouten (Project 2018) ook de tweede wedstrijd in de KPN Marathon Cup gewonnen. De wedstrijd werd na 20 ronden gestaakt nadat electra in het dak van Thialf vlam had gevat. Nadat het vuur geblust was kon in een snelle wedstrijd geen aanval aan de greep van het peloton ontsnappen. In de massasprint klopt Schouten vervolgens Foske Tamar van der Wal (Okkinga Communicatie) en Carla Ketellapper-Zielman (Palet Schilderwerken).

De dames hadden een vlammend begin, Thialf stond in vuur en meer van zulke zinnen zouden geschreven kunnen worden over het begin van de dameswedstrijd. Maar voor de dames zal het toch vooral schrikken zijn geweest toen de electra in het dak van Thialf vlam vatte. Het was geen grote brand, maar wat materiaal viel wel brandend naar beneden. De jury besloot de wedstrijd stil te leggen toen Thialfmedewerkers met een hoogwerker en brandblusser de vlammen te lijf gingen. Het vuur was snel uit en de wedstrijd kon herstart worden.

In de wedstrijd die volgde was het vooral tempo dat bij sommige rijders de das omdeed. Achterin vielen er rijders af maar voorin de wedstrijd kon geen verschil worden gemaakt. Het draaide dan ook net als vorige week in Amsterdam uit op een massasprint. Hierin toonde Schouten zich opnieuw het sterkst door Van der Wal en Ketellapper-Zielman achter haar te houden. Irene Schouten slaagde er met haar zege echter niet in de Oranje leiderstrui op te eisen. Dat tricot blijft om de schouders van Foske Tamar van der Wal. Het Wit bleef logischerwijs wel van Schouten.