Schaatspeloton.nl - Nieuws - Rein Jonker als ploegleider Kuipers Woudsend/Douma Staal Sneek terug in marathonpeloton

Rein Jonker als ploegleider Kuipers Woudsend/Douma Staal Sneek terug in marathonpeloton

geplaatst vrijdag 4 oktober 2013 om 23:48:30 op Schaatspeloton.nl

Rein Jonker

Rein Jonker

De nummer twee van de Elfstedentocht van 1986, Rein Jonker, keert deze winter terug in het marathonschaatsen als ploegleider van de Eerste Divisieploeg Kuipers Woudsend/Douma Staal Sneek. De inmiddels 63-jarige Fries zal op en naast het ijs met Auke van der Graaf, Rein Schiphof, Engbert de Vegt en de dit jaar landelijk debuterende Arjan Kramer vier provinciegenoten begeleiden.

De formatie van de stichting 4perform kent komend seizoen met Kuipers Woudsend B.V. en Douma Staal B.V. twee nieuwe hoofdsponsoren. Roestvaststaal specialist Kuipers uit Woudsend en staalleverancier Douma Staal uit Sneek zullen in het seizoen 2013/14 op de borst prijken van Auke van der Graaf, Rein Schiphof, Engbert de Vegt en debutant/junior Arjan Kramer.

Met de komst van Engbert de Vegt en Arjan Kramer is de ploeg weer compleet gemaakt met puur Friese inbreng. Het aantrekken van oud marathonschaatser Rein Jonker als trainer/ coach is ook bijzondere verrassing te noemen. De nummer 2 van de Elfstedentocht van 1986 wordt op deze wijze ook weer actief in de marathonsport en heeft enorm veel zin in deze nieuwe uitdaging.

De vier Friese rijders kennen elkaar de laatste jaren van trainingen bij het Fries Gewest marathonschaatsen. De initiatiefnemers Auke van der Graaf en Rein Schiphof kwamen op het idee om een compleet Friese ploeg tot stand te brengen en de daarbij behorende sponsoring ook in die stijl naar buiten toe te profileren.

Oud topkaatser (PC Koning) Auke van der Graaf heeft sinds enkele jaren het schaatsen weer opgepakt en hoopt enkele goede uitslagen te rijden in de Eerste Divisie. Rein Schiphof die in dezelfde periode als Auke het voetbal verruilde voor schaatsen, heeft als doel op het natuurijs te laten zien wat hij kan. Stayer Engbert de Vegt heeft de laatste jaren voornamelijk als solist gereden met enkele verdienstelijke podiumplaatsen en heeft als doelstelling samen met zijn team het ploegenklassement te winnen en zelf hoog te eindigen in het klassement. Het jongste teamlid Arjan Kramer zal met zijn jarenlange shorttrackervaring en accelererend vermogen ingezet worden bij de massasprints om zo een aantal mooie dag uitslagen te rijden.

Samengevat heeft deze Friese marathonploeg enorm veel zin en potentie in het komende schaatsseizoen en zijn vanaf begin april de gestructureerde trainingen reeds gestart, die deels worden ondersteund met de nodige wieler- en skeelerwedstrijden op regio en landelijk niveau.